US tržby: Panda má problém, Coeni si vybrali o něco slabší chvilku

US tržby: Panda má problém, Coeni si vybrali o něco slabší chvilku
The Choice
Navzdory tomu, že nepřišla žádná vyložená rána na solar a Kung Fu Panda 3 si udržela první místo, vítězství to není. Druhý víkend se propadla o 49%, což je na animák hodně. A je to ještě horší, když se vezme její střízlivý start. Kung Fu Panda 3 má tak po deseti dnech promítaní na US kontě 69 milionů dolarů, což je výrazně méně, než její předchůdci (jednička měla 106, dvojka 92). Propad je tu výrazný a trojka bude ráda, když se na domácích tržbách dohrabe nad 100 milionů dolarů. Celosvětově už má nicméně 198 mega, takže o propadák nepůjde. Americké tržby ale zůstanou za očekáváním a je otázkou, jestli budou mít v Dreamworks chuť ve značce pokračovat.
I věhlasní bratři Coeni zažili spíše vlažnější debut. Novinka Ave, Caesar! si vedla u kritiky velmi slušně, pořád ale hůře, než jejich předchozí kousky. Možná i proto si hravá pocta starému Hollywoodu odnesla z dvoutisícovky kin o premiérovém víkendu pouhých 11 milionů dolarů. Snímek stál naštěstí jen 2x tolik, takže si bez problémů na sebe vydělá a Coeni mohou točit dál.
us-trzby-panda-ma-problem-coeni-si-vybrali-o-neco-slabsi-chvilku
The Choice
Protože je před námi Valentýn, muselo samozřejmě dojít i na nějaký slaďák a jak jinak, je z pera Nicholase Sparkse. A jak je také zvykem, jde o příšerný film, který opět vypráví o dvou lidech, co se neměli potkat, potkali, byla z toho láska a řada komplikací. Novinka nese název The Choice a je důkazem toho, že už ani fanynky předlohy tyhle laciné filmařské mrtvoly nemusí. Snímek otevřel na pátém místě za 6 milionů, což je úplně nejméně, co se kdy adaptaci Sparksova románu povedlo. Snad tahle éra už konečně skončí.
Nejhůře se každopádně o víkendu uvedla v trailerech zábavně vypadající Pýcha, předsudek a zombie. Známky jsou bohužel podprůměrné a otvírák za 5 milionů snímek odsuzuje k tomu, že si na něj za rok nikdo nevzpomene. Poslední díl Star Wars mimochodem zlomil na celosvětových tržbách 2 miliardy a v žebříčku se pořád drží po osmi týdnech na úctyhodném třetím místě. A čtvrtý REVENANT je pouhý krůček od třetiny miliardy. Gratulace!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.