CZ tržby: O víkendu se nejčastěji chodilo na Fakjů pane učiteli 2

CZ tržby: O víkendu se nejčastěji chodilo na Fakjů pane učiteli 2
Fakjů pane učiteli 2 a druhé místo žebříčku CZ tržeb.
Německá komediální série Fakjů pane učiteli se těší čím dál tím větší oblibě. Před rokem v září startovala jednička z druhého místa, když film vidělo přes 22 tisíc diváků. Letos je situace o poznání lepší. Fakjů pane učiteli 2 ovládl žebříček víkendových tržeb (počítají se od čtvrtku do neděle). Praštěná road movie se promítala v 97 kinech, přišlo na ní 69.689 diváků a tržby přesáhly 9 milionů korun. Dost solidní. Bude následovat další díl?
Hotel Transylvánie 2
Oproti předchozímu víkendu povyskočil o jednu příčku animák Hotel Transylvánie 2. A nejde o žádné překvapení, Dušičky a Halloween udělaly své. Do 80 kin vyrazilo na zábavnou podívanou o Draculovi a jeho přehlídce monster 23.194 diváků. Tržby činily 3 miliony korun. Nutno ale dodat, že oproti předchozímu víkendu kinaři a distributor přidali 24 promítacích míst. Vyplatilo se. I v případě "hotelu" se můžeme počítat s dalším dílem.
O dvě místa si pohoršil Poslední lovec čarodějnic s Vinem Dieselem v hlavní roli. Zvláštní akční fantasy o premiérovém víkendu tuzemskému žebříčku vládlo, v USA a jinde ve světě nicméně snímek neuspěl. Diesel je bytostně spjat se sérií Rychle a zběsile. Nasadit mu paruku, vousy a dát mu do ruky středověké zbraně příliš nezafungovalo. Víkendová bilance - 50 kin - 17.087 diváků - tržby 2.37 milionu korun.
Matt Damon
Marťan
Stejně jako "Poslední lovec" si pohoršil i Marťan (2015) s Mattem Damonem. Na povedený sci-fi snímek vyrazilo o pátém víkendu od nasazení 14.315 fanoušků žánru. V pokladnách nechali 2.22 miliony korun. Po měsíci můžeme bilancovat - Marťana zhlédlo přes 240 diváků, tržby atakují hranici 37 milionů korun. Dobrý výsledek.
Jiří Mádl, Filip Kaňkovský
| Bio Illusion
Až pátá příčka patří čtvrteční novince, tuzemské komedii Celebrity s. r. o. (2015) s Jiřím Mádlem v roli režiséra nekonečného televizního seriálu. Solidní reklamní masáž, tvář známého a talentovaného tvůrce ani nasazení v rámci 118 kin nedokázalo přitáhnout více než 9.692 diváků. Ti v pokladnách kin nechali 1.28 milionu korun. Jsou návštěvníci přejedení českými komediemi? Rozděluje Mádl publikum? Nebo "zafungovaly" recenze, které snímek hodnotí lehce podprůměrně?
Victor Garber, Emily Blunt
Sicario: Nájemný vrah | Lionsgate
Z dalších čtvrtečních premiér se do žebříčku dostala už jenom mysteriózní akční podívaná Sicario: Nájemný vrah (2015). Do nebes vynášený snímek, aspirující na řadu oscarových nominací, skončil na sedmém místě žebříčku. Přišlo na něj 7.007 diváků, tržby činily 969 tisíc korun. Hrálo se ve 45 kinech.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.