Kdo natočí Padesát odstínů temnoty?

Kdo natočí Padesát odstínů temnoty?
Protože si autorka předlohy E.L. James vynutila nový tvůrčí tým (nebyla z prvního filmu příliš nadšená), napsal scénář dvojky její manžel (malá domů) a i na postu režie nás čeká změna. Z mnohých kandidátů se nakonec vynořilo jedno jméno. Pokračováni hitu Padesát odstínů šedi, který si z celosvětových kin odnesl více jak půl miliardy, podle všeho natočí režisér James Foley.
Foley si v devadesátých letech slušně našlápl kariéru hitem Konkurenti (1992), následovaly příjemné žánrovky Válka gangů (1999) a Chlandokrevně (2003). Z nadějně vypadajícího Neznámého svůdce (2007) s Brucem Willisem a Halle Berry se bohužel vyklubal propadák a od té doby Foley pracoval jen pro televizi. Skoro to vypadalo, že mu film ukončil kariéru. Paradoxně ale možná právě díky němu získá režii Padesáti odstínů temnoty. Neznámý svůdce totiž kroužil v žánru "erotického thrilleru" a nebyl vyloženě tragicky natočený. Foley má tak jedinečnou šanci na comeback.
Rýsuje se také možnost, že by točil nejen druhý, ale i třetí díl. Oba filmy by totiž podle nepotvrzených zpráv mohly vznikat současně, aby studio ušetřilo náklady a pojistilo si, že půjdou do kina s pouhým ročním odstupem.
Studio Universal zatím Foleyho jako režiséra nepotvrdilo. Letos zažilo díky hitům Rychle a zběsile 7, Mimoni a Jurský svět svůj nejlepší rok vůbec.
Víte že...
...  Jamie Dornan při přípravě na roli Christiana Greye zhlédl celý seriál Sex ve městě? A to rovnou dvakrát, aby měl to erotično opravdu hodně pod kůží!