Eliška Balzerová a Jiří Bartoška natáčejí vztahovou komedii Teorie tygra

Eliška Balzerová a Jiří Bartoška natáčejí vztahovou komedii Teorie tygra
Jiří Bartoška. | CinemArt
Anotace k filmu: Poslední kapkou v předsevzetí Jana (Jiří Bartoška) je dobrovolná smrt jeho tchána, kterému došly síly a trpělivost. Babička (Iva Janžurová) rozhodovala o dědově životě, stáří i pohřbu. Janovi je jasné, že se svou manželkou Olgou (Eliška Balzerová) je na podobné cestě. Vzpomene si, že kdysi míval vlastní vůli, sny a chce zase důstojně a svobodně žít. Touží získat zpět vládu nad svým životem. A jako řešení zvolí útěk z toho dosavadního. Ve filmu paralelně sledujeme osudy Janových vdaných dcer Olinky a Alenky (Tatiana Vilhelmová a Pavla Beretová) a zeťů Erika a Pepíka (Jiří Havelka a Jakub Kohák).
Radek Bajgar, Jiří Bartoška
Radek Bajgar a Jiří Bartoška během natáčení Teorie Tygra. | CinemArt
Civilně natočený příběh založený na psychologii postav je určen všem generacím, ale především je to „komedie pro muže, kteří mají zkušenost s manželstvím, a pro ženy, které mají zkušenosti s muži“. Zábavný inteligentní snímek o revoltě a partnerských vztazích se dotýká témat jako jsou ztráta svobody, hledání smyslu života a štěstí, ztráta paměti. V dalších rolích filmu se představí Arnošt Goldflam, Lucia Siposová, Jan Novotný, Klára Melíšková, Jaromír Dulava a další.
Producent Petr Erben (Logline Production) k volbě tématu řekl: Teorii tygra v mnoha podobách zná většina delší dobu sezdaných párů, proto si myslím, že film má co říct nejen vdaným a ženatým, ale i mladým divákům. Scénář mě moc baví, herecké obsazení se nám podařilo sestavit skvěle, tým tvůrců máme vynikající. Snad se nám podaří udělat dobrej diváckej film.“
Teorie tygra bude mít premiéru v březnu roku 2016.
Eliška Balzerová, Jiří Bartoška
Eliška Balzerová a Jiří Bartoška. | CinemArt