CZ tržby: Kladivo na loutkové ovečky. Avengers: Age of Ultron stále vedou.

CZ tržby: Kladivo na loutkové ovečky. Avengers: Age of Ultron stále vedou.
Avengers: Age of Ultron
Superhrdinský film, z kterého by mohlo vzniknout hned několik celovečeráků, to je Avengers: Age of Ultron. Hrdinky a hrdinové studia Marvel oslovují diváky po celém světě. Oproti předchozímu, premiérovému víkendu se na film do českých kin vydalo o 54 procent fanoušků méně, ale i tak Iron Man, Thor, Kapitán Amerika nebo Černá vdova s přehledem zvítězili - přišlo se na ně podívat 61.318 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 9.38 milionu korun. Za týden a kousek od nasazení do českých kin má druhý film čtyřdílné ságy na kontě již 230 tisíc diváků, tržby přesáhly 35 milionů korun.
Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu drží druhou příčku žebříčku CZ tržeb.
Ač se to na první pohled nemuselo zdát, je postavení loutkové Ovečky Shaun ve filmu v rámci CZ tržeb neotřesitelné. Film beze slov pro celou rodinu zhlédlo o šestém víkendu od nasazení do kin 5.938 diváků. Za vstupné na podívanou pro celou rodinu lidé utratili 695 tisíc korun. Suma sumárum "Ovečku" zhlédlo 96 tisíc diváků, tržby se blíží 11 milionům korun. Stará dobrá a pořádně náročná loutková animace stále láká. A to je dobře.
Alicia Vikander
Ex Machina
Třetí místo patří rychlým kolům, burácejícím motorům, řidičkám a řidičům v akci. Rychle a zběsile 7 (2015) se vrací na medailové pozice. Borcům na to stačilo zaujmout 4.585 diváků. Ti za vstupenky zaplatili 621 tisíc korun. Dostali bronz lacino? Stejně jako minule patří čtvrtá příčka komornímu sci-fi Ex Machina (4.651 diváků, 617 tisíc korun). Na diváky dokonce scenáristicky vynalézavý snímek rychlé a zběsilé pokořil, zaostal nicméně o 4 tisíce korun v rámci tržeb.
Brad Pitt
Klub rváčů | 1999 20th Century Fox
Nejlépe ze čtvrtečních premiérových filmů si vedla francouzská komedie Dejte mi pokoj! (2014). Groteska navracející se do slavné historie zábavného žánru přilákala 1.570 diváků. Ti za vstupenky zaplatili 208 tisíc korun. Žádné terno. Po 15 letech se do českých kin vrátil též generační Klub rváčů (1999). Krizi identity a konzumu si nenechalo ujít 1.104 diváků, kteří v pokladnách nechali 104 tisíc korun.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.