Tržby v českých kinech: Šmakovi ubývá dech, fantasy samurajové jsou druzí a ledová pohádka třetí

Tržby v českých kinech: Šmakovi ubývá dech, fantasy samurajové jsou druzí a ledová pohádka třetí
První víkend roku 2014 byl dle očekávání velmi klidný, nejen co se návštěvy kin týče. Tržbám sice stále vládne Hobit: Šmakova dračí poušť, ale oproti předchozímu víkendu si snímek pohoršil o 55%.
Martin Freeman
Na druhý díl ságy přišlo o tomto víkendu 38.740 diváků, v pokladnách nechali 6.2 miliony korun. Celkem si druhý Hobit za necelý měsíc v tuzemských kinech připsal už 80 milionů korun na tržbách a 527 tisíc diváků. Bez komentáře.
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Do 105 kin vtrhlo počínaje čtvrtkem 47 Róninů. A Keanu Reeves. Americká filmová verze jedné z důležitých kapitol japonské mytologie utržila o premiérovém víkendu 4.5 milionu korun, na snímek přišlo téměř 30 tisíc diváků. Ve světě jde o megapropadák, miliony z Čech, Moravy a Slezska tvůrce těžko zachrání. První velký pád hned na začátku nového roku.
Ledové království studia Disney chladí tuzemské kinosály již šestý víkend. A
Ledové království
Ledové království | Disney
baví hlavně děti. Aktuálně snímek utržil téměř 2 miliony korun, přišlo na něj 15.130 diváků. Celkových 20 milionů a 150 tisíc diváků značí celkem solidní výsledek. Po pravdě, jde o nepříliš originální animovaný snímek. Ale když jsou arbitrem děti, je všechno jinak... I když, abychom jim nekřivdili, i dospělí dokáží popustit uzdu vkusu a fantazii. Že, Zdeňku Troško?
Nymfomanka, část I.
| Casper Sejersen
Zájem je i o první díl Nymfomanky (2013). Snímek Larse von Triera je uváděn od 18 let výše. A cestu si na něj udělali nejen vyznavači severských psychodramat s prvky černého humoru. 1.88 milionu korun na tržbách při návštěvnosti 15.130 diváků, to jsou čísla druhého víkendu od premiéry. Schválně, že se většina těch, co viděla jedničku, vydá i na finále. Trierovi projde všechno, ale musíme přiznat, že zaslouženě. Není tu moc režisérů, kteří by vládly filmařskou řečí tak, jak to umí tenhle Dán.
Putování s dinosaury: Film ve 3D
Putování s dinosaury startovalo minulý týden i v amerických kinech a i u tamních diváků snímek propadl.
Na páté příčce skončilo Putování s dinosaury: Film ve 3D (2013). Vděčné téma pro malé diváky přilákalo o třetím víkendu od nasazení do kin téměř 12 tisíc platících. V pokladnách nechali 1.7 milionu korun. Film není žádná pecka, ale děti trochu vzdělá i pobaví. A to si piště, že ti malí človíčkové na velké pravěké potvory slyší.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.