Timecop Jean-Claude Van Dammea se dočká rebootu

Timecop Jean-Claude Van Dammea se dočká rebootu
Timecop
V zásadě šlo o naprosto klasické béčko tehdy značně populárního akčního borce. Základ byl o rodině, protože o ničem jiném Van Damme nikdy netočil (buď mu zabili bratra, dvojče nebo manželku) a celá šlamastyka se řešila skoky v čase. Scenáristé nicméně nakládali s tématem příčiny a následku dost volně, takže tahle adaptace komiksové série ze stáje Dark Horse Comics působila hardcore fandům sci-fi žánru téměř bolestivé sny.
Fotky, co vás dostanou: Jean-Claude Van Damme tak, jak ho neznáte
Téma19. 10. 2020
Fotky, co vás dostanou: Jean-Claude Van Damme tak, jak ho neznáte
JENŽE, ten film měl něco do sebe. V prvé řadě nebyl vůbec blbě natočený (béčkař Peter Hyams začal opravdová zvěrstva dělat až o pár let později) a co si budeme povídat, časové paradoxy jsou vždycky sexy. Snímek se tak i přes mnohé rezervy stal jedním z nejzajímavějších kousků, jaké Van Damme během své (žánrově nepříliš bohaté) kariéry natočil.
Timecop slušně vydělal, dal vzniknout TV seriálu a dočkal se i laciného videoseqeulu Timecop 2. Vyjma prvního filmu se značka nedokázala prosadit a putovala do šuplíku. Odtud ji nyní vytahuje studio Universal Pictures, které má jasný plán: ignorovat naprosto vše, co bylo dosud natočeno. Díky tomu se nepočítá ani s Van Dammem, což je možná škoda. Bylo by fajn, kdyby se v novém filmu symbolicky ujal třeba role záporáka a tím kruh uzavřel.
Podle posledních zpráv budou reboot Timecopa produkovat Marc Shmuger (The Spectacular Now) a Tom McNulty (Noční rande, Sousedská hlídka). Scénář společně napíší Mark Gunn a Brian Gunn, kteří mají na kontě Cestu na tajuplný ostrov 2. Zaměřit by se chtěli především na příběh policisty a cestování časem (společně s dalšími sci-fi elementy) spíše upozadit.
Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme, Ron Silver