Tržby v českých kinech: Croodsovi vedou, G.I. Joe si připravili odvetu a Babovřesky klesají na třetí místo

Tržby v českých kinech: Croodsovi vedou, G.I. Joe si připravili odvetu a Babovřesky klesají na třetí místo
Croodsovi
Rozdíly se stírají, žebříček tržeb je oproti předchozím týdnům stále vyrovnanější a vyrovnanější. Strašák Babovřesk (2013) se po týdnech nevídaného úspěchu unavil a vyšisoval. A tak se na vrcholu žebříčku stejně jako minulý týden usadili animovaní Croodsovi (2013). Téměř 30 tisíc diváků přineslo do pokladen (multi)kin 4.2 miliony korun. Což je oproti minulému týdnu drobný nárůst.
Bruce Willis
G.I. Joe: Odveta
Druhá skončila novinka, akční pokračování hitu G.I. Joe: Odveta (2013). Dwayne Johnson a Bruce Willis přitáhli do kin 18 tisíc diváků. Ti zde utratili téměř 2.8 milionu korun. Tedy o poznání lepší výsledek než v případě nejnovější Smrtonosné pasti (2013). Ale přiznejme si, že akční hity, potažmo jejich pokračování, u českých fanoušků příliš netáhnou.
Jitka Sedláčková, Miro Noga
Jitka Sedláčková
Třetí místo žebříčku tuzemských tržeb obsadily Babovřesky Zdeňka Trošky. Vylidnění téhle vesnice, kterou jedni se zájmem sledují a jiní zatracují, musel dříve nebo později přijít. Po velikonočním víkendu přibyly na konta tvůrců, distributorů a provozovatelů kin 2 miliony korun. Babovřesky shlédlo necelých 16 tisíc diváků. Dosavadní čísla jsou nicméně ohromující: 556 tisíc platících diváků a 76 milionů korun na tržbách za 7 týdnů od uvedení do kin. Kdo to asi letos překoná? A překoná to vůbec někdo? My žádný takový snímek nenašli. Ale jestli o něm víte, pište tipy do komentářů pod článek.
Saoirse Ronan
Hostitel
Čtvrtá příčka tržeb patří Hostiteli (2013), který jde ve šlépějích Twilight ságy. Marketing ale zřejmě příliš nezapracoval, když se na tuhle romantickou sci-fi adaptaci knihy Stephenie Meyer vydalo o premiérovém víkendu jen 12 tisíc divaček a diváků. Tržby 1.5 milionu korun také nejsou žádné terno. O kvalitní scénář, režii a dobré herce jde totiž především.
Pátý skončil Čtyřlístek ve službách krále (2013), animovaný celovečerní film
Čtyřlístek ve službách krále
inspirovaný naším slavným komiksem. 1.48 milionu korun a 12 tisíc platících diváků není příliš, ale celkově již na film přišlo téměř 180 tisíc diváků, kteří nechali v pokladnách téměř 22 milionů korun. Od filmu inspirovaného tak "kultovní" látkou se nicméně čekalo víc.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.