Tržby v českých kinech: Diváci nejvíce ocenili agenta Jejího Veličenstva

Tržby v českých kinech: Diváci nejvíce ocenili agenta Jejího Veličenstva
Skyfall
Skyfall (2012), nejnovější snímek s Jamesem Bondem (Daniel Craig), o víkendu shlédlo 83 tisíc diváků. Ti v pokladnách nechali téměř 7.5 milionů korun, což je oproti předchozímu víkendu o 3.5 milionů méně. Zarážející je, že více peněz do kin přineslo méně lidí, o předchozím víkendu totiž "Bonda" shlédlo lehce přes 75 tisíc diváků. Skyfall zřejmě tento víkend více bodoval mimo dražší multiplexy, jinak si to vysvětlit neumím. Potěšující zprávou nicméně zůstává, že nový "Bond" již získal na svou stranu přes 350 tisíc diváků. Klání se čtvrtou Dobou ledovou (2012, na svém kontě v současnosti má přes 615 tisíc diváků) není ani zdaleka ztraceno.
Kozí příběh se sýrem
| BontonFilm
Druhý skončil Kozí příběh se sýrem (2012), animovaný snímek Jana Tománka plný roztomilých postaviček a hudebních čísel. Snímek se po víkendu může pyšnit tržbami 2.13 milionů korun a 23.631 diváky. Film má od premiéry na kontě téměř 10 milionů vydělaných korun, což ale nemůže tvůrcům ani zdaleka pokrýt náklady animačních expertů, kteří se na vzniku podíleli. Silný distributor k výraznějšímu úspěchu prostě nestačí.
Zvonilka: Tajemství křídel
Na třetí místo klesla Zvonilka: Tajemství křídel (2012), tedy další animák pro děti. Úspěch filmu zajistili hlavně holčičky a jejich rodiče. Zvonilka utržila přes 2 miliony korun, shlédlo ji přes 22 tisíc divaček a diváků. Do naší kinodistribuce tedy byl uveden až čtvrtý díl o kouzelné víle. A jak je z žebříčku patrné, nebyl to špatný tah.
I na čtvrté příčce skončil snímek, o jehož tržby a sledovanost se v nemalé míře
Fabrice Luchini, Edouard Baer
postarali rodiče s dětmi. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva ve 3D (2012) vydělali téměř 1.85 milionu korun při návštěvnosti 20.652 diváků. Oproti předchozímu období se snímku zvedly tržby o více než 30 procent, distributor bude moci brzy oslavit stého tisícího diváka. Známé komiksové postavy zkrátka táhnou. A vůbec nemusí jít o Avengers nebo Tintina. Ostatně, Tintinova dobrudružství (2011) už nejnovější "Asterix" svými výsledky trumfl.
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney
Pátý je po víkendu Hotel Transylvánie (2012), tedy další animovaný film, který zábavnou formou pojednává o Drákulovi a jedné lásce mezi upírkou a člověkem z masa a kostí. Snímek vydělal 1.38 milionu korun když jej shlédlo 15.728 diváků.
Kathryn Newton
A když už jsme u temným stvoření, musíme zmínit na šesté příčce Sinister (2012). Po dlouhé době jde o poměrně solidně hodnocený horor, který jako poslední snímek z žebříčku Top20 vydělal přes 1 milion korun. Shlédlo jej 15.728 diváků, takže by do pár týdnů mohl trumfnout Paranormal Activity 4 (2012). Zvítězí řemeslo, dobří herci a důmyslně budovaná atmosféra nad experimentem za "pár" dolarů?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.