Tržby v českých kinech: Ve stínu je stále na koni, premiéry minulého týdne zklamaly

Tržby v českých kinech: Ve stínu je stále na koni, premiéry minulého týdne zklamaly
| www.vestinufilm.cz
Tuzemský snímek Ve stínu (2012) se drží třetí týden na vrcholu žebříčku tržeb. Po uplynulém víkendu utržila dobová detektivka s Ivanem Trojanem v hlavní roli 2.5 milionu korun, které v pokladnách nechalo přes 18 tisíc diváků. Stálý zájem o film je způsobem i tím, že je Ve stínu nasazeno do 67 kinosálů. Navíc v tuzemských kinech druhý takhle zajímavý český film prostě nehrají. Nezbývá než Davidu Ondříčkovi a ostatním tvůrcům popřát úspěšnou cestu do amerických kin. Bez toho se do povědomí akademiků, kteří budou hlasovat o užší nominaci na Oscary, Ve stínu nedostane, což by byla škoda.
Randy Couture, Terry Crews
Dva z celé řady postradatelných akčních hrdinů.
Druzí jsou po víkendu Expendables: Postradatelní 2 (2012). Na tržbách utržili vysloužilí akční hrdinové 1.1 milion korun, do kin se na ně přišlo podívat 7 tisíc 640 diváků. Tím se Stallone a spol. z dlouhodobého pohledu propadá čím dál hlouběji do akčního zapomnění. Ač byl snímek ve světě úspěšný, u nás zaznamenal po čtvrtém víkendu 13.6 milionů korun a návštěvnost 100 tisíc akce chtivých diváků. Dostojí Postradatelní ve třetím pokračování svému názvu? Budou pro české diváky skutečně tak postradatelnými?
Rebelka
Rebelka si ve filmu troufne i na vlastního otce. | Disney
Na třetí místo se vrací animovaná Rebelka (2012). Jde o poslední (!) film žebříčku top20, který za uplynulé období vydělal více než 1 milion korun. 7 tisíc 855 diváků je na třetí příčku nejúspěšnějších filmů vážně trochu málo. Asi se většina potenciálních návštěvníků kin inspirovala v přírodní tematice Rebelky a vyrazila o posledním zářijovém víkendu Babího léta do přírody.
Milla Jovovich
Resident Evil: Odveta
Čtvrtá příčka žebříčku tržeb patří snímku Resident Evil: Odveta (2012). Režisér Paul W.S. Anderson to myslí pořád vážně, což ne každému filmovému nadšenci imponuje. Nejnovější pátý díl série Resident Evil vydělal 876 tisíc korun.
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney
No a pátý skončil animovaný Hotel Transylvánie (2012). 870 tisíc korun na tržbách není na tak trochu obskurní filmovou záležitost v předpremiérovém týdnu vůbec k zahození. Nicméně se proslýchá, že film tak trochu k zahození je.
Emile Hirsch, Taylor Kitsch
Divoši
Překvapením je každopádně nezdar filmových novinek z minulého čtvrtku. Divoši (2012), novinka Olivera Stonea, skončili až za Bastardy 3 (2012) Tomáše Magnuska! To už vážně není zájem o kvalitní filmařinu a lidé raději utratí 179 korun za prvoplánové cvičení plné xenofobie a rasismu? Nicméně jde o fakta. A s nimi se musí počítat.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.