Tržby: Conan dostal výprask i od Spy Kids

Tržby: Conan dostal výprask i od Spy Kids
Zrození Planety opic
Zrození Planety opic
Zrození Planety opic
Od minula se nám prostřídalo pořadí na prvních dvou příčkách. Zatímco nadšení okolo Zrození Planety opic mírně opadává a opičky si za víkend připsaly 16 milionů (což je pořád skvělé číslo), výborně hodnocené drama Černobílý svět si zvyšuje kredit. Minule z toho byla nečekaná druhá pozice, minimální propady se tentokrát postaraly rovnou o místo první. Během svého druhého víkendového tažení si Černobílý svět připsal 20 milionů dolarů a je jasné, že bez problémů překoná na US tržbách stomilionovou hranici (aktuální číslo je 71). To je pro drama s rozpočtem 25 milionů fantastický výsledek.
Jason Momoa
Barbar Conan | 2011 - Lionsgate, Inc.
Na třetím místě debutují Spy Kids 4, což je pro Roberta Rodrigueze jednoznačné zklamání. A nejen proto, že jde o nejhůře hodnocený díl série. Otvírák za 12 milionů zůstal daleko za svými předchůdci (trojka otevírala skoro za 3x tolik!) a i když se náklady díky Rodriguezově schopnosti šetřit 100% vrátí, série pravděpodobně končí. Až na čtyřce startuje Barbar Conan, který to s openingem 10 milionů u producentů rozhodně nevytrhne. Nový Conan stál nemalých 90 milionů, pochvalných ohlasů má minimum (v české kotlině se urojila jediná pozitivní recenze) a pokud se nestane zázrak, půjde o stejný finanční průšvih, jako Kovbojové a vetřelci. Akorát krvavější.
Colin Farrell
Noc hrůzy (2011) | DreamWorks
Na pátém místě Šmoulové, kteří znovu zaznamenali střídmější propad a připsali si na konto dalších 8 milionů dolarů. Na šestce startuje svou pouť kiny hororový remake Noc hrůzy, ve kterém Colin Farrell hraje upíra. Přestože se film těší  dobrým kritikám, diváky nezaujal a odnesl si z kin pouhých 7.9 milionů dolarů. Jak je vidno, horory ve stylu hravých Příběhů ze záhrobí (a bez 3D) už prostě netáhnou. A přitom trailer vypadá tak pěkně.
Jesse Eisenberg, Aziz Ansari
30 Minutes or Less | Columbia TriStar
Na sedmičce Nezvratný osud 5, jehož vysoké propady a nízké celkové tržby pravděpodobně sérii ukončují. Osmé místo okupuje komedie 30 Minutes or Less od tvůrců Zombielandu, která nikoho moc nezajímá, ale nízký 28 milionový rozpočet se již v amerických kinech skoro povedlo dohnat. Na deváté pozici poslední novinka v TOP 10, adaptace slavného britského románu Jeden den. Měl z toho být romanticko-komediální klenot sezóny, ale výsledkem je propadák, kritický i finanční.
Recenze Jednoho dne dopadly tragicky a pětimilionové tržby za první víkend zkázu dokonaly. Střídmý rozpočet 15 milionů se zalepit podaří, ale to je asi tak všechno. Desítku uzavírá solidně hodnocená romantická komedie Bláznivá, zatracená láska, která si naopak vede finančně docela dobře.
Tentokrát to žádná sláva opravdu nebyla. Snad si příští víkend povedou novinky Colombiana, Nebojte se tmy a Our Idiot Brother o něco lépe.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.