Před dvěma roky zbouraly česká kina Ženy v běhu. V lednu se o totéž pokusí komedie Srdce na dlani

Před dvěma roky zbouraly česká kina Ženy v běhu. V lednu se o totéž pokusí komedie Srdce na dlani
Srdce na dlani | CinemArt

Trailer: Srdce na dlani

Srdce na dlani | CinemArt
Srdce na dlani přinese pořádný spletenec roztodivných postav a jejich vztahů, jak uvádí v popisu distributor CinemArt. „Josef (Boleslav Polívka) se těší, že si po odchodu do penze konečně splní svůj dávný sen a stane se pouličním klaunem. Svým šarmem okouzlí i ráznou Marušku (Eliška Balzerová), majitelku pojízdné kavárny. Jako by se ti dva hledali celý život. Ale není na osudovou lásku přece jen trochu pozdě? Navíc se k Josefovi do vily právě stěhuje jeho dcera Anička (Jana Pidrmanová) i s pětiletým Honzíkem. Domnívá se, že s chlapy definitivně skončila, ale setkání s dávnou láskou Pavlem (Matouš Ruml) ji zasáhne u srdce. K Honzíkovi do školky nastupuje nová holčička Evička. Honzík poprvé zažívá pocity spojené s láskou, úplně se v nich neorientuje, a tak sbírá rady od maminky, dědečka Josefa nebo sympatického strejdy Karla (Vladimír Polívka). I toho potká ve školce láska, když se zamiluje do Honzíkovy paní učitelky Elišky (Kristína Svarinská). A aby toho sbližování nebylo málo, Karlův basset Váleček si velmi rozumí s Eliščinou bassetkou Šalinou. Láska přináší do životů našich hrdinů naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset s úsměvem a dobrou vůlí překonat.“
Vladimír Polívka, Kristina Svarinská
Srdce na dlani - Kristina Svarinská a Vladimír Polívka | CinemArt
Srdce na dlani pokračuje v tuzemské tradici vysoustružených vztahových komedií jako Muži v naději (2011) nebo Ženy v pokušení (2010) s tím, že se přidávají inkluzivní prvky, ale jinak je téměř vše při starém. Reálie každodenního života nejsou podstatné, hlavní jsou herečtí představitelé (k Balzerové a Polívkovi se přidávají třicátníci Polívka, Svarinská, Pidrmanová a Ruml) a uspokojení, k němuž musí většina z postav dojít. Takže další pohádka o štěstí a vztazích opepřená lehce sexistickým humorem. Nejspíš ale s minimem sexu, na rozdíl od komedií Jiřího Vejdělka.
TOP kina ČR: „Ženy v běhu“ položily „Bohemian Rhapsody“ na lopatky!
Filmy4. 2. 2019
TOP kina ČR: „Ženy v běhu“ položily „Bohemian Rhapsody“ na lopatky!
Horského Ženy v běhu s něčím podobným před necelými dvěma roky uspěly, jenže to bylo před covidem, jehož dopad je nejvážnější právě v zimních měsících, kdy bude mít Srdce na dlani v kinech premiéru. Navíc se i úspěšný filmový mustr nemusí vždy povést ke spokojenosti producentů, o čemž se přesvědčila řada tvůrců, která u nás recyklovala podobnou komediální vztahovou formulku (letos například Zbožňovaný, Jedině Tereza, Láska na špičkách nebo Kurz manželské touhy).