Star Wars: Poea Damerona už asi v žádném filmu neuvidíme

Star Wars: Poea Damerona už asi v žádném filmu neuvidíme
Oscar Isaac | Walt Disney Studios
Oscar Isaac, představitel sympatického pilota Poea Damerona z novodobé Star Wars trilogie, se v nedávném rozhovoru vyjádřil, že by se rád držel nízkorozpočtových a skromnějších filmů. Herec momentálně pracuje na novém filmu Paula Schradera, produkce však musela být odložena, protože jeden z herců se nakazil koronavirem. Během jednoho interview padla otázka, zda by se tedy ještě někdy chtěl vrátit do světa Star Wars ve své ikonické roli. Herec na to odpověděl následovně:
"Už asi ne. Ale kdo ví. Pokud budu potřebovat koupit nový dům, tak možná. Výzvu, která vzešla ze všech tří dílů, jsem si užil. A pracovat s tak velkou skupinou neuvěřitelných umělců a herců, rekvizitářů a scénografů bylo opravdu skvělé."
Ale podle Isaaca tyhle velké filmy údajně nejsou důvod, proč se na kariéru herce vydal. Údajně více preferuje proces výroby filmů, jejichž výroba je daleko skromnější. Stejně tak je ale možné, že důvod jeho neochoty pokračovat v roli schopného pilota je i chladné přijetí celé nové trilogie od fanoušků, kteří z velké části s novými díly příliš spokojení nejsou. Kdo ví. Zatím to ale opravdu vypadá, že jsme Poea ve Vzestupu Skywalkera (2019) opravdu viděli naposledy.
Oscar Isaac
Star Wars: Poslední z Jediů