Doctor Strange by mohl čelit Smrtelnému zlu

Doctor Strange by mohl čelit Smrtelnému zlu
Doctor Strange (2016) | Marvel Studios
Kvůli tzv. "kreativním neshodám" druhého Doctora Strange nebude točit Scott Derrickson, režisér prvního dílu. Na filmu se bude dále podílet pouze jako výkonný producent. Kdo tedy v tuto chvíli připadá v úvahu? Kupodivu žádný "nadějný nováček", ale zkušený a oblíbený Sam Raimi.
Sam Raimi
Sam Raimi
Ten se na první pohled jeví jako naprosto ideální volba, protože ve filmovém světě nejvíce proslul díky dvěma žánrům - živelným hororům (trilogie Evil Dead, Stáhni mě do pekla) a velkolepým superhrdinským komiksovkám (trilogie Spider-Man s Tobeym Maguirem).
Pokud tedy Marvel skutečně plánuje Doctora Strange 2 pojmout jako hororový komiks/komiksový horor (respektive "velký MCU film s děsivými scénami", jak se o chystaném snímku nedávno vyjádřil Kevin Feige), asi jen těžko v současnosti najdou na režii někoho vhodnějšího, než je právě Raimi. Ten se v posledních letech věnoval zejména produkci hororů (včetně remaku jeho vlastní klasiky). Jeho dosud posledním režijním počinem je už sedm let starý Mocný vládce Oz, který se navíc k jeho nejlepším dílům rozhodně neřadí. Spolupráce se superúspěšným Marvelem by tudíž mohla dávat dokonalý smysl i jemu.
Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch
Doctor Strange
Aktuálně ale má tahle krásně znějící spolupráce dva hypotetické háčky. Marvel film plánuje jako mládeži přístupný (takže by se Raimi nemohl vyřádit tak, jak mají fandové jeho kultovních hororových nářezů rádi), ale hlavně ze strany studia zatím nepadlo ohledně Raimiho angažmá žádné oficiální vyjádření. První (nehororový) Strange byl každopádně fajn a představa, že se temnějšího sequelu ujme zrovna Raimi, je opravdu hodně lákavá.
Premiéra filmu je naplánována už na 6. května 2021.
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Doctor Strange 2