TOP kina ČR: Čeští tvůrci se v konkurenci s Hollywoodem rozhodně nemají za co stydět

TOP kina ČR: Čeští tvůrci se v konkurenci s Hollywoodem rozhodně nemají za co stydět
Špindl 2 - Hana Vagnerová | Bohemia Motion Pictures
5. PAT A MAT: KUTILSKÉ TRAMPOTY (země vzniku: Česká republika)
Pat a Mat: Kutilské trampoty
Tržby 2 miliony 83 tisíc korun / návštěvnost 15.171 diváků
Dva popletové ze zlínské loutkářské líhně na pátém místě. Na jejich kinosálové dovádění jsme si za poslední roky zvykli. A ačkoliv lze tenhle občas rozpačitý krok vnímat všelijak (tvůrci vlastně natáhli večerníčkovou verzi na delší časový úsek ačkoliv by přidali cokoliv navíc), zápolení dvou kutilských nešiků v konkurenci s Hollywoodem je to ve výsledku sympatické. Navíc si své diváky najde.

4. VLASTNÍCI (Česká republika)
Ondřej Malý, Vojtěch Kotek, Ladislav Trojan, Tereza Ramba | CinemArt
Tržby 2 miliony 697 tisíc korun / návštěvnost 16.355 diváků
Třetí víkend v českých kinech a stále na předních místech tržeb a návštěvnosti. Celovečerní filmový debut Jiřího Havelky těží z atraktivního námětu (schůze majitelů bytových jednotek), trefných dialogů a "koncertu" hereckých hvězd. Prozatím mají Vlastníci na kontě přes 120 tisíc diváků a 18,6 milionů korun v rámci tržeb.

3. ŠPINDL 2 (Česká republika)
Špindl 2
Tržby 3 miliony 992 tisíc korun / návštěvnost 26.446 diváků
"Až" třetí místo pro druhý Špindl. Romantická komedie z horského prostředí měla k dispozici nejvíc kin ze všech uváděných filmů - 148!!! Ani to však nestačilo na lepší umístění. Bizarní jízda bez humoru a romantiky může být za výsledek ráda. Ačkoliv téměř nikdy neplatí, že co kritici odsoudí, diváci míjejí obloukem.

2. LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ II (USA)
Ledové království II
Tržby 10 milionů 256 tisíc korun / návštěvnost 68.176 diváků
Elsa opustila první místo a musela se spokojit s pomyslným stříbrem. Ledové království II je v českých kinech třetí víkend, na kontě má prozatím 474 tisíc diváků a necelých 72 milionů korun v rámci tržeb. Půlmilion je jistý, na ty úplně nejvyšší příčky v rámci návštěvnosti a tržeb to v rámci roku 2019 a českých kin stačit nebude. Celosvětově se však druhému Ledovému království rýsuje miliarda...

1. JUMANJI: DALŠÍ LEVEL (USA)
Jumanji: Další level
Tržby 13 milionů 684 tisíc korun / návštěvnost 84.946 diváků
Jumanji je zpátky a rovnou na vrcholu. Třetí film inspirovaný (video)herním světem se do kin vydává v ten správný čas. "Dvojka" před dvěma roky startovala těsně pod vrcholem, tentokrát je vše jinak (i díky tomu, že Star Wars odstartují až za týden) a Dwayne Johnson a spol. slaví prvenství. Námět lidí v herních avatarech se už sice poněkud vyčerpává, i od tohoto Jumanji se však očekává solidní komerční smršť (předchozí film utržil celosvětově téměř miliardu dolarů).

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.