Pavel Kříž je v kinech opět jako Hitler, tentokrát aby podpořil Donalda Trumpa

Pavel Kříž je v kinech opět jako Hitler, tentokrát aby podpořil Donalda Trumpa
Death of a Nation | D\'Souza Media
Není nejhorší, ale podle očekávání nezachytil kouzlo animované předlohy a ani extra nelákal do kin. O svém debutu si Pú odnesl z amerických kin 25 milionů, což je v rámci Disneyho tvorby hodně málo (tak trochu "Solo málo"). Film naštěstí přišel na rozumných 75 milionů, takže by se zaplatit měl. Ke smůle studia v tom nesehraje roli Čína, protože tamní opozice (pokud jde o vzhled) přirovnala kulaťoučkého Púa ke kulaťoučkému prezidentovi Si Ťin-pchingovi a komunistická strana zatomiovala a všemu s Púem dala ban.
První po zásluze zůstává Mission: Impossible, těšící se fantastickým ohlasům. Film má celosvětově třetinu miliardy a o něco lepší výdrž než jeho předchůdce. Ten celkem vydělal 682 milionů, takže pro studio dobré vyhlídky. Na třetím místě je pak Špión, který mi dal kopačky, komediální novinka s Milou Kunis a Kate McKinnon, jež to schytala v recenzích a startovné za 12.3 milionů dolarů značí žánrový propadák. To nejzajímavější, co se o víkendu prodralo do amerických kin, každopádně najdeme až na 13. místě.
10 filmových tváří Adolfa Hitlera
Téma30. 4. 2015
10 filmových tváří Adolfa Hitlera
Právě tam odstartoval dokument Death of a Nation. Režisér Dinesh D'Souza, milovník nejrůznějších konspiračních teorií a "alternativních faktů", byl před pár lety odsouzen za korupční jednání při volbách do amerického Senátu. Přirozeně nepřekvapí, že takový člověk dostal od Donalda Trumpa milost (aby ne, když natočil dokumenty špinící Obamu a Hillary) a nyní přichází s Death of a Nation, kde přirovnává Trumpa k Abrahamu Lincolnovi a věří, že existuje v rámci chování spojitost mezi demokraty a nacisty (přísahám bohu, že nic z toho si nevymýšlím). A teď se dostáváme k té podstatné části - film se zčásti natáčel i v České republice a Pavel Kříž v něm znovu hraje Adolfa Hitlera! Podle traileru (viz níže) by mělo jít o nově natočené části a ne recyklaci z Lídy Baarové. Dále hrají Karel Dobrý (ten je i v upoutávce) a pokud vyjdeme z fotek z natáčení, tak i Marek Vašut.
A finance? Z tisícovky kin si Death of a Nation odnesl 2 miliony, což není žádná sláva, ale pořád jde o slušné číslo na film, který - pokud jde o práci s fakty - má natolik povolené šrouby, že by i Sacha Baron Cohen koukal.
Death of a Nation
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.