V den natáčení "mu" zemřel Jan Tříska. Režisér Mádl se ale nevzdává

V den natáčení "mu" zemřel Jan Tříska. Režisér Mádl se ale nevzdává
Jiří Mádl jako Vlk z Královských Vinohrad | Artcam Films
Jiří Mádl si jde nicméně za svým a aktuálně pracuje na novém obsazení připravovaného filmu Na střeše, který by měl být poctou hereckému kolegovi Janu Třískovi.
Novinka Jiřího Mádla by se měla věnovat vietnamské menšině v České republice a před rokem byla podpořena fondem kinematografie. Dle vyjádření mluvčí filmu Uljany Donátové pro ČTK si "producentka s režisérem zatím stanovili předběžné natáčení na jaro příštího roku s tím, že by rádi dodrželi původně naplánovaný termín premiéry v říjnu 2018".
Na to, zda roli Jana Třísky někdo zastoupí, nebo jestli ve filmu nebude jeho postava vůbec, nechtěla Donátová odpovědět. "Vzhledem k tragickým událostem bude film nově obsazen a vznikne logicky s jinou hereckou emocí, než by tomu bylo v původním obsazení," dodala mluvčí filmu.
Zpovědnice Jiřího Mádla
Mádl kromě režie připravovaného snímku Na střeše v poslední době hrál v akčním středometrážním sci-fi filmu První akční hrdina (2017) nebo v charitativním fiktivním dokumentu Zpovědnice Jiřího Mádla (2017). Předtím si střihl roli režiséra Jana Němce v anarchistickém Vlkovi z Královských Vinohrad (2016), jehož premiéry se autor Němec bohužel nedožil.