US tržby: Bridget Jones konečně těhotná, americké publikum to ale nezajímá

US tržby: Bridget Jones konečně těhotná, americké publikum to ale nezajímá
Dítě Bridget Jonesové skončilo (navzdory pozitivním recenzím) o svém debutovém víkendu až třetí s 8.2 miliony dolary. Mohlo by se zdát, že půjde o propadák, ale ono je to s britskými romantickými komediemi složitější. Navzdory všeobecné popularitě se totiž v amerických kinech nikdy neprosadí. Přestože tak start třetí Bridget vypadá mizerně, předchozí díly na tom nebyly o moc lépe (dvojka startovala svého času víceméně stejně, jednička za 10). Bridget vydělává vždy hlavně ve světě, kdy se tržby obou předchozích dílů dostaly nad čtvrt miliardy. A tuhle metu by trojka také měla nakonec pokořit.
us-trzby-bridget-jones-konecne-tehotna-americke-publikum-to-ale-nezajima
O něco lépe se uvedla nová Blair Witch, tady už lze ale mluvit o zklamání. Jednička svého času platila za megahit a jen z amerických kin si odnesla 140 milionů dolarů. Jenže se psal rok 1999 a found footage horory teprve začínaly. Dnes, o 17 let později, jde o vytěžený žánr. A přestože první ohlasy nový díl velebily, výsledek nakonec kritiky zdaleka tak neoslovil a to samé lze říci o divácích, kteří za první víkend utratili 9.6 milionů. To i vysmívaná dvojka startovala v roce 2000 za 13. O propadák díky malému rozpočtu (5 milionů) nepůjde, studio si ale nepochybně slibovalo - podobně jako u originálu - stamilionové tržby. A tohle se nové Blair Witch vážně nepovede.
Nejhůře se každopádně uvedl životopisný Snowden Olivera Stonea, který byl svého času označován za "svědomí Ameriky". Stone už bohužel dávno neumí tnout do živého a Snowden je dalším nudným historickým výcucem, který člověku nedá víc, než pár odstavců z Wikipedie. Start na čtyčce za 8 milionů. Slabý zájem o novinky nahrál dramatu Sully: Zázrak na řece Hudson s Tomem Hanksem. Snímek si udržel první místo a připsal si dalších 22 milionů, přičemž celosvětové tržby se pomalu blíží první stovce.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.