Snowden

72%
Snowden

Edward Snowden změnil současný svět jako málokterý člověk. Strhující příběh, který vedl až k největší špionážní kauze moderní doby.

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (FilmEurope)




Recenze: Snowden

Kinobox.cz
60%

Když k tomu připočtu skutečnost, že film není ani zdaleka tak provokativní, jak jsme u Stonea byli zvyklí v minulých desetiletích, nabízí se otázka, proč vlastně vznikl a co by měl divákovi dát. Jestli má jít o základní informatický kurz o Snowdenovi pro mládež, která je líná číst, a mírné pokárání americké vlády, pak se výsledek podařil.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Slušné ztvárnění příběhu známého hackera/špióna. Nejlepší a děsivé je samozřejmě téma samotné. O tom, že většina je pravda, nebo se alespoň zkreslená pravda opírá o pevné body nepochybuji. Tempo pomalejší, atmosféra lehce mrazivá. Herci zahráli vesměs dobře. Pěkné, ale za úplnou bombu tento snímek nepovažuji.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Gordon-Levitt hodně uvěřitelný, jeho proměna z "chci pomáhat a chránit" na "sakra vždyť špehujeme své vlastní lidi" parádní, v malých rolích velcí herci (Woodley, Ifans!!) a navrch naprostá srozumitelnost i pro politického analfabeta. Nejlepší Stone od Any Given Sunday.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
První špionážní film v dějinách kinematografie, který diváka vtáhne do děje natolik, že si uvědomí, že hlavním aktérem není Edward Snowden, ale on. Oliver Stone si po pauzírování v nepovedených Divoších natočil mistrovskou úvahu na téma svědomí, lásky a obětování. Film je jak jsme u režiséra zvyklí, opět řádně svižný, má řadu vynikajících a napínavých momentů a pokud je to pravda jen z půlky, je to hodně znepokojivé. Trochu bych ale ubral na stopáži, jinak je to mimořádný zážitek!

Dodatečné informace

Původní název:
Snowden (více)
  • Německo Snowden
Premiéra v ČR:
10. 11. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Německo, Francie, USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
37,36 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné