US tržby: Americký sniper vládl Super Bowlu

US tržby: Americký sniper vládl Super Bowlu
The Loft
I přes fotbalový svátek si dokázal udržet diváky Americký sniper. Z pokladen kin vydoloval ohromných 31 milionů dolarů (jen pro příklad - loňská komedie Jízda švárů o Super Bowlu urvala pouhých 12 mega). Byl to prostě národní víkend jak víno, kdy se fandilo bílé, rudé a modré na stadionu i v kinech.
Zato novinky, ty prakticky vyšuměly. V trailerech nadějně se jevící time-travel sci-fi Project Almanach bohužel potvrdila, že z produkční stáje Michaela Baye nemůže vzejít vyloženě dobrý film. 35% na Rottentomatoes, 3. místo a 8.5 milionů za první víkend. Míšu slabší nástup bolet ale nebude - film stál jenom 14. Ještě o dva miliony hůře si na čtvrtém místě otevřelo nové drama Kevina Costnera Black or White, v němž se bílý Kosťa snaží sbližovat se svou černou vnučkou (takže "Interracial" agitka). Podobných příběhů už tu bylo a tenhle není podle ohlasů ničím výjimečný, tudíž propad nepřekvapuje.
us-trzby-americky-sniper-vladl-super-bowlu
The Loft
Zdaleka nejtragičtěji nicméně dopadlo drama The Loft startující na desátém místě. V něm se sešlo několik nadějných a oblíbených herců (Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller), aby si pořídili tajný byteček, kam budou utíkat před manželkami. Zní to jako dobrý plán do chvíle, než v něm najdou mrtvolu a všichni jsou podezřelí. Že už jste tohle někdy slyšeli? Jasně, původní film byl natočen v Belgii v roce 2008. A tím to nekončí - o dva roky později vznikl nizozemský remake. A teď tu máme americký, přičemž na všech verzích pracoval jako režisér Erik Van Looy (v Nizozemsku nicméně jen na chvíli zaskakoval na place). Látka ho očividně utahala, neboť novou verzi kritici totálně rozcupovali. Ale zkuste něco s nadšením točit 3x...
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.