Záhrada: Trailer

Hrdinou filmu je třicetiletý svobodný učitel Jakub. Žije se svým otcem v jednom bytě, protože z učitelského platu se zatím na nic nezmohl. Otec je krejčím a jedna z jeho zákaznic Tereza, atraktivní vdaná žena v nejlepších letech, permanentě využívá jeho sexuálních služeb. Jsou prázdniny a Jakub se rozhodne se vším "praštit". Odjíždí na vesnici do dědečkovy zahrady, aby si na pár dní odpočinul. Netuší však, že zde nakonec zůstane déle než si myslel.
Ani v idylickém prosředí však svým problémům neuknikne. Jeho samotu neustále narušují "vetřelci" , kteří ho poučují o životě a Jakub ať chce či nechce podléhá jejich vlivu. Jakuba navštíví otec a domlouvá mu, aby se dal do pořádku a aby se už konečně začal chovat jako dospělý muž. Spíš než atraktivní Tereza Jakuba chápe venkovská dívka Helena, která má blízko k přírodě a kterou okolí považuje za pomatenou. Objevuje dědečkův deník, který je psán zrcadlově obráceným písmem a sám pokračuje v jeho psaní.
Ze školy dostává oznámení o ukončení pracovního poměru. Najde si místo ve vesnické škole a rozhodne se zůstat v zahradě po boku Heleny a pokračovat v díle svého děda. Otec posléze synovo rozhodnutí i svéráznou podobu jeho nového života akceptuje.

Související tituly