Geralt

153

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Lucky Hank
    Lucky Hank (2023)
    8
    Rozkoukáno, upřesním hodnocení později :) edit: Stálo to za to - nechávám 8. Koho trochu baví akademické prostředí, ten se bude bavit. Navíc celá série je vcelku uzavřeným příběhem.
    Ve při
    Ve při (2023)
    8
    Za starých časů kinoboxu bych dal 85 %. Na 9/10 to není. Třeba se mi to rozleží v hlavě a časem to na devítku přepnu. Půlhodinové epizody pro mě asi boří hranice toho, co se dá nazvat "díl seriálu". "Dílo" či "snímek" stejně dává smysl pouze jako celek. O jeho kvalitách nemá smysl mluvit, je to opravdu skvělá práce. Ze slabších míst bych zmínit pouze nevyváženost tempa (hlavně v závěru), kde je někdy na všechno dost času (seriálové vyprávění) v kontrastu s opravdu velkými filmovými zkratkami.
    Andor
    Andor (2022)
    8
    Dobrý seriál, místy dokonce i vynikající. Doufejme, že na druhou řadu nevymění scénáristy nebo se nestane nějaký podobně bizardní tah, který často předvádí velká studia. (např. přidejte víc Jediů! nebo alespoň Mandaloriana) Tvůrci dokonce pracují i s filmovými zkratkami, které naopak z "dlouhých" seriálů v poslední době vypadávaly (kde naopak sledujete každou věc, kterou každá postava dělá). Hlavní předností je, že přestože postavy dělají to, co by ve světě SW dělat měli, my máme konečně možnost pochopit proč. Proč se z normálních lidí na okraji společnosti stávají rebelové. Poznámka na okraj. G. Lucas dělal každý díl SW, aby byl jiný a v něčem nový, než ostatní filmy a tohle Andor splňuje. Kdo chce pořád to samé, může si pouštět své oblíbené filmy (a seriály) stále dokola :)
    • epizoda 10
    • hlavní postavy jsou velmi pestré
    • nejsilnější moment asi není na konci :)
    • je trochu znát že do toho Disney kecá (ale taky si to platí)
    Mimoni 2: Padouch přichází
    Mimoni 2: Padouch přichází (2022)
    6
    Kdyby na mě vyskočili Mimoni "zdarma" na nějaké VOD platformě, klidně bych jim dal 8 z 10 :) Moje děti ve věku 4 a 7 let si to docela užili, u starších dětí moc nevím. Ledaže budou vzpomínat na mládí, kdy byli na Mimoních jedničce s rodiči poprvé v kině (2015). Mimochodem, trochu jsem se děsil toho, co se stane s kuřetem, které se vyklubalo z vajíčka, které ze sebe "vysypal" mimoň přeměněný v kuře, ale naštěstí to dopadlo dobře :)
    • přes pachuť celku zůstanou vzpomínky na dobré vtípky
    • kámen s nalepovacíma očima (dobrá inspirace na dárek)
    • většinu dobrých vtípků vyspoilují trailery nebo recenzenti :)
    Nailed It!
    Nailed It! (2018)
    5.5
    Příjemná škodolibá oddychovka. Na rozdíl od českých pořadů nevypadá jako improvizace upečená v mikrovlnce.
    • je to pořad o pečení

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci