Profilový obrázek

Medulka.013

Gabriela Vlk Fůrová

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Byla jednou koťata
    Byla jednou koťata (1977)
    10
    Byla jednou koťata jsou mým nejoblíbenějším Večerníčkem. Nejraději mám díl Kočičí pečování, ale úžasné jsou všechny epizody. Macourek a Canfourek jsou dva malí kotěcí bratři a chovají se tak, jak jim velí jejich rozum. A pak je tady Kočičák a to je takový mladý výrostek, který kocorky svádí a navádí k neplechám. Kocourci se jím snadno nechají vyprovokovat, ale nakonec všem třem dojde, že udělali chybu a tu poté napraví. A navíc je v každém příběhu nějaké ponaučení, které nám je na jeho konci dětmi zaspíváno.
  2. Mlsné medvědí příběhy
    Mlsné medvědí příběhy (2020)
    10
    Mlsné medvědí příběhy jsou pro mě nejlepším z novodobých Večerníčků, který se ale nesnaží vypadat příliš moderně. Líbí se mi na něm animace jak prostředí a věcí, tak zvířat a lidí. Příběhy jsou jednoduché na pochopení, protože v nich je mnoho vysvětleno. A také po morální stránce je seriál v pohodě. Všechny díly se točí okolo vaření, ale i o vztazích, kamarádství a má v sobě pro nás poučení. Na webových stránkách seriálu se navíc můžeme naučit uvařit či upéct jídla, která jsou inspirovaná každým dílem seriálu. Takže vám Miško a Nedvěd moc děkuji. Brum!
  3. Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti
    Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti (2014)
    9
    No, nejvíc mě dostala ta scéna na té kachní farmě. To bylo dost kruté.. Ale to, že krávy hodně prdí se myslím ví už nějakou dobu a ani pro mě to nebyla žádná novinka. A ano, měli bychom snížit svou potřebu živočišných produktů. Jo, a nechápu, jak se někdo může mazlit se zvířetem, které bude zabito a sežráno.
  4. Forks Over Knives
    Forks Over Knives (2011)
    8
    Je pravda, že je vidlička důležitější, než nůž, ale i ten je ve stravování potřeba. Být to moje volba, tak se okamžitě stanu vegankou a už omezuji živočišné výrobky. A časem je ještě více omezím. Naštěstí neberu žádné léky a ani nechodím dobrovolně k lékařům. Ten dokument byl velmi pravdivý, ale živočišné výrobky nás samy o sobě nezabijejí, ale je to náš životní styl. Všechno to co je v nás se odráží do okolního světa a vrací se nám to zpět. Někdy se nám to ovšem nevrátí. A proto nevěřím na takzvanou karmu.
  5. Gummo
    Gummo (1997)
    9.5
    Film Gummo je další z ujetých filmů, který jsem viděla a tento je navíc také lehce úchylný. A protože mi nevadí prakticky nic, tak mi ani zde nevadilo to, že se ve filmu zabijejí kočky (beztak to byly jenom atrapy). Jinak se mi hodně líbili Solomon, ten jeho kamarád a ten ušatý chlapec.
  6. Guma
    Guma (2010)
    9.5
    Mně se film Guma velmi líbil, protože mám ráda ujeté filmy a ta pneumatika jménem Robert byla ujetá až až. A navíc byla vražedná. Jsem nejdříve předpokládala, že bude zabíjet fyzicky, ale nebylo tomu tak. Je pravda, že se mi tento film zdál být tak trochu jednotvárný, ale žel jsem ho viděla pouze v originálním znění bez žádných titulků a tak jsem nerozuměla tomu, co tam říkají,ale to mi až tak nevadilo, protože tam až na výjimky byla pořád nějaká akce. Takže za mě je to super hororová komedie.