Josef Vaniš

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Komentáře týdne: V zajetí démonů 3 je „zatraceně velký Béčko s obřím B“
Téma8. 6. 2021
Komentáře týdne: V zajetí démonů 3 je „zatraceně velký Béčko s obřím B“

Horor je vděčný žánr, jenže ne vždy zaujme. Na zoubek jste se podívali nejnovějšímu dílu ze série Saw a v Zajetí démonů. Kate Winslet uchvacuje v minisérii Mare z Easttownu a Will Ferrell si utahuje z Eurovize. Komentáře týdne jsou tu. Vaše názory uvádíme bez jakýchkoliv redakčních úprav. Inspirujte se.

Téma: Nejkrásnější záběry filmové historie #2
Téma20. 5. 2019
Téma: Nejkrásnější záběry filmové historie #2

Filmy tak milujeme a uznáváme proto, že jsou schopny nést inspirativní morální poselství a proměňovat problémy všedního dne v niterný záblesk opouštěné reality. Některé nás mohou naučit historii, jiné burcují naše sebevědomí, další mohou dokonce probouzet city, které nám ve skutečném životě třeba schází. Ale k obdivování pořád zůstává a pro někoho i vystupuje také jejich formální stránka, skrze níž filmaři nechávají své myšlenky promlouvat a přenášet na vnímavého diváka. A zřejmě nejdůležitější formální složkou je samozřejmě práce s kamerou, která celý ten spektákl snímá a zprostředkovává obrazy - tedy to, čemu se tenhle cyklus bude snažit alespoň trochu zajímavě věnovat.

Zpátky v čase: Pozoruhodný film o utajované československé výpravě do Tibetu
Filmy19. 1. 2019
Zpátky v čase: Pozoruhodný film o utajované československé výpravě do Tibetu

Letos uplyne 66 let od jedné významné, neprávem zapomenuté expedice, kterou v roce 1953 podnikli představitelé Československého armádního filmu do Tibetu. Mezinárodními cenami ověnčený dokument "Cesta vede do Tibetu" se vrací do vybraných kin a zachycuje architektonické památky, život Tibeťanů i setkání s devatenáctiletým dalajlámou.