Bombshell: Příběh Hedy Lamarr

72%

Zajímavosti 5

  • Film je inspirací pro píseň Johnnyho Deppa "This Is A Song For Miss Hedy Lamarr", která se nachází na albu "18" Jeffa Becka a Johnnyho Deppa. Johnny o dokumentu prohlásil: "Byl jsem z toho zdecimovaný. Měl na mě tak hluboký vliv".
  • Režisérka Alexandra Deanová strávila šest měsíců zkoumáním materiálu pro svůj film.
  • Tento film byl částečně podpořen Nadací Adrienne Shellyové, neziskovou organizací, která uděluje granty hercům, scenáristům a/nebo režisérům krátkých, celovečerních a dokumentárních filmů. Nadaci založil Andy Ostroy, vdovec po herečce, spisovatelce a režisérce Adrienne Shellyové, poté, co byla Shellyová v roce 2006 ve věku 40 let zavražděna.
  • Jeden z respondentů - Mel Brooks - byl zažalován Hedy Lamarr za to, že ve westernu Blazing Saddles (1974) nazval jednu ze svých postav Hedley Lamarr.
  • Diane Kruger se v tomto dokumentu objevuje jako respondentka. Ačkoli to ve filmu není zmíněno, Krugerová se v té době připravovala na natáčení televizní minisérie o životě Hedy Lamarrové, v níž by sama Krugerová ztvárnila hlavní roli Lamarrové. Životopisný film měl být adaptací biografie Hedy's Folly: The Life and Breakthrough Inventions of Hedy Lamarr, The Most Beautiful Woman in the World (Hedyino bláznovství: Život a průlomové vynálezy Hedy Lamarrové, nejkrásnější ženy světa) od Richarda Rhodese z roku 2012. Všechny tři projekty (Rhodesova kniha, dokumentární film "Bombshell" a vývoj scénáře Krugerovy minisérie) získaly grant od nadace Alfreda P. Sloana, filantropické organizace, která obvykle podporuje vědecké a technologické experimenty a snahy.