Vladimír Mišík & Etc.

78%

Záznam koncertu k 60. narozeninám legendy českého rocku z června 2007 z divadla Archa v Praze.
Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí.
8. března 2007 oslavil 60. narozeniny – oslavy ale neproběhly pouze na jednom monstrózním koncertu, ale na poctivém turné čítajícím přes 20 koncertů. Turné bylo nazváno jednoduše VLADIMÍR MIŠÍK „60".
Na koncertech byl Vladimír Mišík doprovázen svojí kapelou Etc., která již několik let vystupuje v ustálené sestavě: Jan Hrubý – housle, Jiří Veselý – basa, harmonika, Jiří „Zelí" Zelenka – bicí, zpěv, Pavel Skála – kytary, zpěv, Jan „Kulich" Pokorný – kytara. Oslavenci na turné přijela popřát i celá řada hostů – na koncertech se prostřídali muzikanti a zpěváci: bývalý dlouholetý člen kapely Jaroslav „Olin" Nejezchleba, souputníci a písničkáři Vlasta Třešňák, Vladimír Merta a na některých koncertech i hudební kolega Radim Hladík i s kapelou Blue Effect.
Turné završilo koncertem 6. června v pražském divadle Archa. Koncert, kde sestava hostů byla ještě rozšířena o další zajímavá jména (Marek Eben, Petr Skoumal...) byl zaznamenán pro účely DVD a z něj je i náš pořad ČT LIVE. (oficiální text distributora)



Dodatečné informace

Původní název:
Vladimír Mišík & Etc. (více)
  • Česká republika Vladimír Mišík & Etc.
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění