Miss Hanoi

51%
Miss Hanoi

V malém příhraničním městě je silná vietnamská komunita. Ve městě byla před čtyřmi lety zavražděna vietnamská dívka Hien, krátce poté, co vyhrála okresní soutěž krásy. Jejím vrahem byl nezletilý Jan Polanský. Vrah byl jako nezletilý umístěn do výchovného ústavu, odkud ho po dovršení plnoletosti právě pustili. Krátce poté je nalezen mrtvý. Na místo činu přijíždí z okresní kriminálky zkušený vyšetřovatel kapitán Kříž, který není vůbec nadšený, když dostane k ruce místní policistku vietnamského původu Anh. Anh musí překonávat nejen předsudky těch, kteří nepřijali fakt, že Vietnamka může dělat policistku, ale i tlak ze strany vlastní rodiny, která se také nesmířila s výběrem jejího povolání. Do toho Kříž navíc zjišťuje, že Anh má až podezřele blízko k rodině oběti. (Falcon)




Recenze: Miss Hanoi

Kinobox.cz
65%

Zdeněk Viktora, pro něhož jde teprve o druhý režijní počin, má před sebou ještě kus práce. Jakmile Miss Hanoi opustí "exotický prostor", stává se tuctovou kriminálkou s televizním vizuálem. Nejde ale naštěstí o časově ani dějově dominantní prvek. A zbytek je velmi dobrý, chvílemi až vynikající.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Nakonec to nebylo tak zlé jak jsem ze začátku čekal. Prvních pár minut nenaznačovalo nic pozitivního,ale postupem času si film "sedl" a nabídl alespoň průměrnou kriminálku,která by se hodila spíše do televize na ČT1. Spousta dnešních krimi seriálu je na podobné úrovni,nebo i lepší.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hodně slabá detektivka, sice obohacená tou vietnamskou komunitou, ale i tenhle potenciál byl docela nevyužitý. Dost mi vadil přehrávající Novotný, zápletka taky taková pofiderná.. Tak nějak to drží kvalitu tuzemských televizních (nova, prima) kriminálek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Po dlouhé době český film, který má profesionálně zvládnutou scenáristickou strukturu, expozici, kolizi i katarzi. Herci jsou solidní a námět atraktivní. V čem se film trochu střílí sám do nohy je skutečnost, že je strašně málo proptracovaná postava pana Čaa. Zkrátka tomuhle by hodně prospěl jiný formát - dvoudílný televizní snímek. Jsem každopádně pro, aby se Kříž s Aničkou ještě objevili.


Dodatečné informace

Původní název:
Miss Hanoi (více)
  • Česká republika Miss Hanoi
Premiéra v ČR:
9. 8. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika, Slovensko
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch