Ewa Farna 10: Neznámá známá

60%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
60%

Takže výsledkem je spíš promofilm, byť v tomto ohledu umírněný a navíc řemeslně více než zdařilý. Od dokumentu by však divák čekal, že se zakousne i do nepříjemných témat. Anebo osobních. Farna sice ukázala rodiče, ale že byl kytarista Martin Chobot v době natáčení už jejím partnerem nejen na pódiu, se v kině dozvíme z mimoděk pronesené věty, že „Ewa se v noci vzbudila a řešili jsme práci“.

i
80%

Ewa Farna určitě mohla jít s otevřeností ještě dál, některá diskutabilní témata zmiňuje jen okrajově a některým se vyhýbá úplně. Na druhou stranu těžko jí může kdokoliv z nás vyčítat, že si větší část svého soukromého života i některé svoje názory a postoje nechává pro sebe a své blízké.

M
70%

Energická Ewa je zkrátka fenomén, který nemá v našich končinách obdoby. Ruku na srdce, kdo by čekal po "Měls mě vůbec rád" takovou kariéru, kterou si vybojovala svým odhodláním, přístupem a energií, kdy s polskou krví a temperamentem boduje ve dvou zemích zároveň? V dokumentu ale nic světoborného inovačního nečekejte...

Č
60%

Ewu Farnou neobklopují skandály, proto od filmu nemůžeme čekat moc drama. Jako sonda do života profesionální muzikantky na české scéně je to ovšem snímek zajímavý. Z dokumentu číší především snaha vydobýt si respekt. A i když Farna nemusí být každému po chuti, velká píle i talent se jí upřít nedají.