Mr. Mercedes

77%
Mr. Mercedes
Plakát traileru

V nuzném městečku na americkém středozápadě dojde k neštěstí – neznámý řidič v ukradeném mercedesu úmyslně vjede do fronty nezaměstnaných před pracovní agenturou a na místě zůstane osm mrtvých a patnáct zraněných. Řidič z místa činu ujede.

Po nějaké době dostane vysloužilý zatrpklý policista ze stejného městečka podivný dopis od kohosi, kdo se k činu přihlásí a zároveň oznámí, že chystá mnohem strašlivější útok – plánuje zmasakrovat další lidi. Začíná závod s časem.





hrona
615 bodů
7
První série byla výborná, skvělý výběr herců, v každém díle proběhl jeden super song, výborně rozpracovaný příběh gradujícího až do úplného finále, které se opravdu povedlo. Druhá série stejní herci tedy samozřejmě ti co přežili první sérii, příběh pokračuje, už jen trošku nereálnější variantou, ale co by, děj se udržuje také celkem v napětí. Co mě otrávilo byla absence songů, myslím od čtvrtého dílu, úplně zmizela. Ovšem, to, co tvůrci budovali cca do osmého dílu, se najednou jakoby úplně rozfouklo a stala se z toho prachobyčejná rádoby detektivka stavějící na hlavu, vše co doposud proběhlo. S tím, že poslední díl, po těch necelých 20 hodinách obou sérií, neskutečně odbytý a absolutně nedotažený. V celku by se dala natočit další sérka, myslím, že by se dalo dost dobře pokračovat v tomto experimentálně mozkově pracujícím duchu, ale dle mého názoru lepší, než se v tom nimrat již nic dalšího nerozjíždět.

Dodatečné informace

Původní název:
Mr. Mercedes (více)
  • USA Mr. Mercedes
  • USA Pan Mercedes
Premiéra v ČR:
14. 8. 2023
Země původu:
USA
Čeština:
Mr. Mercedes je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch