Insidious: Poslední klíč

63%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Pro mne je na tom tento díl kvalitně stejně jako díl předchozí. Opět není nouze o povedené masky,chytré lekačky,které nejsou okaté a ucházející příběh. Insidious je pro mne v posledních letech hororovou zárukou kvality a jsem rád,že i na počtvrté dokázali tvůrci zaujmout.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Opět kvalitní duchařina. I když je příběh zdánlivě poklidný a v pomalejším tempu, je to opravdu napínavé a u každé scény jsem strnule čekal, kdy se leknu. Děsivý démoni, spousta lekaček, prostě Insidious. Příběh celou dobu jakoby uzavíral kruh, ale konec zůstal otevřený a tak se snad můžeme těšit na další pokračování.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Dohromady už čtvrtý díl z duchařské série Insidious, Odehrávající se po trojce a před jedničkou a dvojkou. Producentsky je zatím opět tvůrce celé série James Wan aneb horrový mistr a jeho spolo-tvůrce scénárista Leigh Whannell. Wan se však stejně jako u trojky zůstává pouze na producentské židli a o režii se postaral Adam Robitel pro kterého jde pouze o druhý film. Ono o celé sérii si myslím, že jedna ze slabších věci které Wan vytvořil a, že je škoda,že přes velký potenciál ho ta série moc nepoužívá. Nejslusnější díl je dle mého názoru dvojka ale nedělá to zní dobrý film. U Insidious 1 a 2 stál za kamerou James Wan, u Insidious 3 Leigh Whannell. A dle mého názoru není Robitel úplně slušná náhrada a je poznat, že to režíruje někdo jiný. Zvraty a lekačky v tom filmu nefungují vůbec a po půlce filmu už začíná být jasné kdy něco vybafne. Za palec nahoru se dá považovat chemie mezi herci, dramatická linka a celá to vykreslené pozadí posmrtného života. V podstatě počtvrté to samé a jestli nějakou horovou sérii ukončit tak tuto. Nic víc o tom říct nejde i přesto, že se suverénně jedná o nejlepší díl který překoná i dvojku.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Naprosto zbytečné pokračování. Nic co by stálo za velkou pochvalu. Je to jakýsi mišmaš krimi s rádoby hororem. Jedno mrazení v zádech a jedna částečná lekačka. Celou dobu se nic výrazného neděje. Snad jediné co by stálo za pochvalu je zápletka.
  • Děj
  • Napětí
  • Tempo
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Z takové nostalgie dávám 4 hvězdy, i když by to měli být tři hvězdy. Už je to až moc scifi. To kouzlo že toho démona nebo co to je vidíte jenom v malých intervalech nebo až na konci filmu má prostě svoje kouzlo.. tady je ale až moc často a kazí to dojem a více méně vás to nutí se přestat bát.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
6
Pokud chcete horor, tak určitě tuhle ságu doporučím. Obsahuje úžasné lekací scény, které můžete čekat, ale stejně se leknete. Přiběh když se člověk zamyslí je kvalitní, ale zbytečně moc rozházený mezi díly, kdyby to šlo postupně bylo by to lepší. Lehce mu u filmu vadila komediálnost, která se teď hází snad úplně do všeho a za tohle já strhávám body, jinak určitě povedené.
Nykrous
1 107 bodů
10
Až na to úplné finále to bylo super, 2. nejvíc atmosferický díl s dobrým nápadem a lekačky fungovaly asi nejlíp z celé ságy. Bohůžel asi ani 1 díl mě nevylekal, ale tady se mi to poměrně líbilo :D 85%
michal-chalupa
87 bodů
9.5
Tak za mě tento díl byl asi nejlepší z celé série. Obsazení herců výborný. Nečekal že to bude tak dobrý.
MarvelNews
MarvelNews
36 bodů
7.5
Jo je to krásné zakončení ságy. Krásně vysvětlili a ukončili velkou horrorovou ságu. Pokud milujete stejně jako já horrory s příběhem tak Insidious je jedním z nich. Velkou roli ve filmu má jak říkám příběh ale taky hudba a nečekané lekací scény. Ikdyž je to horror, tak se ve filmu i zasmějete a to dvojici kumpánu Elis. Určitě všem doporučuju!