BioShock Infinite

85%
BioShock Infinite
BioShock Infinite

Zatímco v prvních dvou dílech kultovní série Bioshock jste objevovali taje a zákoutí podvodního města Rapture, v tomto se hráč ocitne na fascinující exkurzi po vzdušné metropoli Columbia. Je to město vznášející se v oblacích, putující od kontinentu ke kontinentu a dává tak všem na odiv úspěch amerického experimentu. Město však také sloužilo jako tajná zbraňová továrna. Politický spor kvůli tomu způsobil, že Columbia musela vystoupit z americké unie a město poté zmizelo z map i obecného povědomí!

Píše se rok 1912 (48 let před prvním dílem) a hráč byl v roli detektiva Bookra DeWitta vyslán do Columbie na záchranou misi. Jeho cílem je osvobodit a na pevnou zem dostat Elizabeth, schopnostmi obdarované děvče, vězněné na létající metropoli již od dětství. Společně budete čelit šílenství a nenasytnosti tamních obyvatel, poznávat sami sebe a poznávat ta nejbizarnější zákoutí Columbie samotné.


Režie:
Scénář:

leafroller
leafroller
3 023 bodů
4
Hutná atmosféra, vyvážený děj i akční scény, které tolik miluji ve druhém díle této série, vzaly v Infinite za své. Děje je tu sice přibližně stejně, ale na rozdíl od dvojky, kde ho vstřebáváte během postupu posloucháním nahrávek, zde musíte protrpět nudná mnohaminutová videa, která rozsekají plynulost hry na sračku. Závěrečná bitva se navíc svou obtížností vymyká předchozímu postupu, což je opravdu frustrující. DLC jsou potom už jen ždímačky pro skalní příběhátory. Takže pokud nemáte co hrát, zkuste radši Bioshock 2.

Dodatečné informace

Původní název:
BioShock Infinite (více)
  • USA BioShock Infinite
  • USA BioShock 3
Země původu:
USA