Renoir

65%
Renoir
Plakát traileru

Film Renoir je založený na skutečném příběhu stárnoucího impresionistického malíře Augustea Renoira a začínajícího filmaře Jeana Renoira. Snímek je vyprávěn nádhernými obrazy, ponořenými do zlaté barvy a vyvolávajícími atmosféru samotné Renoirovy malířské tvorby. Píše se rok 1915 a malíř Auguste Renoir i jeho syn Jean jsou poznamenáni smrtí ženy i matky zároveň. Jejich životy však změní mladá kráska s ohnivými vlasy, která jim dodá ztracenou energii a uměleckou inspiraci. Stane se posledním modelem otce Renoira, kterému zároveň navrátí ztracenou mladost, a v psychicky nestálém Jeanovi svou divokostí i nezkrotným duchem vzbudí nečekané touhy i vášeň k filmovému umění.




Recenze: Renoir

Kinobox.cz
60%

Proč tedy na tento film koukat? Uvidíte hezké obrázky, uvidíte pár obnažených ženských vnad, trochu se zamyslíte nad láskou a válkou, uděláte si trochu jasno, jak vypadal konec života Renoira seniora a nebudete uraženi demencí toho celého. Dejme tomu, že to na celovečerní film stačí...


muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Film může někoho zklamat, protože se tam ani nestřílí, nejezdí v rychlých autech, a ani nepobíhají upíři. Výborně zahrané, dost přesné a uvěřitelné. Paráda.
karliki
karliki
10 006 bodů
8
Dnes jsem byla v rámci FEBIOFESTU na film Renoir,skvělý film,moc se mi líbil,vizuálně krásné,jak prostředí tak pohled na ženskou krásu,film který byl zajímavý,ale jako drama mi nepřišel,film u kterého si odpočinete,v podstatě pomalu plynoucí příběh bez přidaných umělých zvratů a dramat:-)

Dodatečné informace

Původní název:
Renoir (více)
  • Francie Renoir
  • Francie Реноар
  • Francie Ренуар
Premiéra v ČR:
21. 3. 2013
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie
Tržby:
2,29 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění