Kletba z temnot

60%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Očekávál jsem další tuctovou podívanou,ale Kletba z temnot mne mile překvapila. Nevím zda za to může povedený casting, nebo občasná hustá atmosféra, ale já jsem se dobře bavil. Místy napínavé,místy nějaká lékačka. Netvrdím, že se jedná o jeden z nejlepších hororu, ale mne v daný čas prostě sedl.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Když si malá holčička na blešáku vyhlédne tajemnou dřevěnou bedýnku, smrdí to průserem od začátku. Tentokrát ďábel zle zatápí JD Morganovi, ale boužel nenabízí nic, co bych už neviděl aspoň 10x. Scéna na magnetické rezonanci měla trošku drajv, ale jinak bída. Ole Bornedal údajně v Dánsku natočil slušné pecky. Rád tomu budu věřit a zkusím ještě nějaký ten jeho evropský biják. 4/10
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Naprosto rutinní duchařský horůrek, jakých už tu byly mraky, a to navíc ve značně lepším podání. Od začátku se střídá jedno klišé za druhým, úvodním "Podle skutečnosti" počínaje a vymítacím vyvrcholením konče, temná atmosféra z traileru zde funguje jen místy a že by mě v průběhu nějak vyloženě zamrazilo, to se mi nestalo ani jednou. Herci sice hrají slušně, ale určitý potenciál jejich postav je utopen chabým scénářem a dějovou předvídatelností. Na večerní skupinovou promítačku je to ještě ok, nejlepším žánrovým titulům to nesahá ani po kotníky.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Poutavá duchařina. Na to že má jít o skutečný příběh, tak si myslím že si něco tvůrci přihodili. Při sledování se dokonce dostavilo i jemné mrazení a očekával jsem nějaké silnější lekačky, ale šlo jen o jemný příběh s trochou tajemna.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
4
Zřejmě by mě to bavilo mnohem víc, kdyby 1) všechno, ale opravdu všechno už nebylo někde jinde, 2) tvůrci neměli potřebu každý záběr začínat dunivou tóninou a 3) a "židovský" finiš nepůsobil jak nechtěná parodie (dlouho se mi nestalo, abych se u vážně míněné scény začal smát nahlas). Oceňuji snahu o horor klasického ražení, chladná atmosféra je fajn a linka s otcem, který ztrácí půdu pod nohama, byla sympaticky uvěřitelná. Ale to je pořád zoufale málo na uvedení do kin.
Pas
Pas
6 225 bodů
1.5
Americký horror podle skutečné události? Strojená a klišoidní nuda s plytkým vykreslením představitelů a ještě omšelejším strašením, natož patetickým CGI výtvorem hlavního démona. Atmosféra se nedostavila, závěr naprosto jasný a až neskutečně unylý.Proč si ti démoni vybírají stále ty "náctileté".I když, příklady táhnou.Babča se hned z kraje snímku prolomí v zádech a začne sebou tlouct po pokoji jen proto, že chtěla kladivem přetáhnout mluvící skříňku!? Celkově velmi plytký horor s židovsko-mystickou tématikou.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Škoda toho hrozně pomalého začátku. Bylo to strašně nudný. Ale musím pochválit Natashu Calis. Její výkon byl úžasnej! Nová vycházející hvězda. V něčem mi připomínala Chloe Mortez. Škoda toho americkýho konce a toho žida. Ten to vymítání hrál fakt špatně. Byl to takovej židovskej rap. A konec byl takovej naučnej. Nikdy nevolejte za volantem! Jo a za všechno můžou židi. Hudba jak ze zákonu a pořádku. Toto mě fakt nepotěšilo.
karlik4801
1 942 bodů
5.5
Tohle je jeden z těch lepších hororů na motivy ďábla. Jednoduché pojetí posedlostí, v jednoduchosti je síla. Ta holka mě fakt štvala, nepůsobila vtipně, jako třeba Samara. Takových holčiček se lidi bojí. Nebo její čumění, to dělá snad každý posedlý člověk ve filmech, tady to na mě ale působilo věrohodně. To že ta posedlá v sobě cítila trochu starého já se mi také líbilo, režisér tím chtěl naplnit něco nového. Jen škoda pro mě slabého vymítání a vlastně i zbavení se ďábla, tím že "hrdina" ho radši vtáhne do sebe. Na mě to nepůsobilo nijak převratně.
netherlord
netherlord
924 bodů
8
Docela zajímavý film s překvapením na konci dávám 80 :D protože začínám pochybovat že ňekdo příjde s lepším filmem se stejným tématem film se mi zkrátka líbyl.
Peter12
Peter12
810 bodů
8
Už ten začiatok,keď ta stará chcela rozbiť tu skrinku,som tušil že sa mi to bude páčiť a aj páčilo.Začalo to tak že dcéra s otcom zastavili na blšom trhu a ona si vybrala takú škaredú truhlicu,do ktorej by som ja osobne nedal ani Zadr... čižmy,a keby si to moj potomok vybral tak len pod podmienkou že by som to použil ako tuhe palivo.A potom nastali problémy. Dcéra Em sa s tou truhlicou asi aj sprchovala,a začala byt posadnutou .Otec sa obrátil aj na židovskú komunitu,ktorá mu odmietla pomoct až na jedného rabína.Celí film ťahala vynikajúca N.Calis,ktorá bola veľmi presvedčivá aj keď tam boli starší herci ona excelovala.