Souboj seriálů: Úřad

?
Souboj seriálů: Úřad
Souboj seriálů: Úřad

V Brně zůstal z dob socialismu jistý blíže nespecifikovaný úřad, který může dál přežít, jedině když nebude vykazovat žádné hmatatelné výsledky, vyjma spousty papírů a formulářů s odůvodněním, proč nic nelze. A kupodivu i to stojí všechny tamní úředníky opravdu velké úsilí!

Úřad pro zřízení brněnského metra, jak se pilot seriálu se sitcomovou formou jmenuje, si žije zatuchlým životem. Terčem humoru je úředník, který „dělá všechno pro to, aby nemusel dělat vůbec nic.“ Vize zřízení brněnského metra tu symbolizuje zcela nesmyslný úkol, který stejně nevede k cíli, tak proč jeho plnění pouze nepředstírat a nebojkotovat? Jak říká sám šéf úřadu “Vždyť metro v Brně je přece strašná blbost!”

Jeho podřízení ve svých kancelářích řeší horoskopy a esoterické teorie, suší houby, mezi šanony pěstují králíky a nejmladší z úřednic prostě jen “zdobí” kancelář sama sebou. Do této atmosféry přivádí šéf nového mladého úředníka, který je “opravdu z Prahy” a jako jediný má odbornou kvalifikaci. Vždyť on opravdu viděl metro a přichází z vysokých míst. Jak tohle skončí?

(zdroj: ČT)



Dodatečné informace

Původní název:
Souboj seriálů: Úřad (více)
  • Česká republika Souboj seriálů: Úřad
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění