Viditeľný svet

54%
Viditeľný svet

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli.

Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Psychopat a stallker, kterého skvěle zahrál Ivan Trojan, kterému prostě tyhle role sedí. Jinak je film téměř bez dialogů, bez napětí i hlubší myšlenky. Slabších pasáží je tolik, že jsem se často nudil. Více než 55 dát nemohu. Bez I. Trojana by to dopadlo ještě hůře.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Film Viditelný svět se zabývá sledování a voyeurstvím coby fenomény současného světa, v němž jsou lidé natolik izolovaní, že se snaží seznamovat s jinými lidmi, byť by ta seznámení byla virtuální. Výsledkem je působivý thriller, v kterém jeden z nejoblíbenějších českých herců současnosti Ivan Trojan podává další ze svých mimořádných výkonů, z něhož vám jistě půjde mráz po zádech.
limeta
limeta
5 179 bodů
8.5
Excelentní Ivan Trojan v roli psychopatického stallkera je naprosto autentický a uvěřitelný, až z toho mrazí

Dodatečné informace

Původní název:
Viditeľný svet (více)
  • Slovensko Viditeľný svet
  • Slovensko Viditelny svet
  • Slovensko Viditelný svět
  • Slovensko Visible World
Premiéra v ČR:
18. 8. 2011
Země původu:
Slovensko, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění