Harry Potter a Fénixův řád

82%

Filmové hlášky 5

  • Hermiona Grangerová: Je to vzrušující porušovat pravidla, že jo? Ron Weasley: Kdo jsi a co jsi udělala s Hermionou Grangerovou?
  • Artur Weasley: Vlaky. A v podzemí. Vynalézaví mudlové!
  • (Harry brání Brumbála.) Harry Potter: Ne profesore. On za nic nemůže, to já! Albus Brumbál: Je ušlechtilé, že mě chceš krýt, ale jak už bylo řečeno, na pergamenu jasně stojí Brumbálova armáda, ne Potterova. Nařídil jsem Harrymu, aby tu organizaci vybudoval. A za její činnost tudíž zodpovídám já a jenom já. Kornelius Popletal: Vyšlete sovu do Denního věštce. Měli bychom ještě stohnout ranní vydání. Dawhlisi, Pastorku, odvedete Brumbála v klidu do Azkabanu, kde bude čekat na proces za pobuřování a spiknutí. Albus Brumbál: Á, obával jsem se tohoto drobného háčku. Zjevně se necháváte unést klamnou představou, že se nechám, jak se to říká - v klidu odvést. Ujišťuji vás, že do Azkabanu jít nehodlám. Dolores Umbridgeová: Tak už dost! Chopte se ho! (Brumbál mrkne na Harryho a s pomocí Fénixe zmizí.) Dawhlish: No, možná že se vám nelíbí, ale nemůžete popřít, že, Brumbál má úroveň.
  • Harry Potter: Co jsou zač? (Podívá se na testrály.) Lenka Láskorádová: Jmenují se testrálové. Jsou velice milí, ale lidé se jim vyhýbají, potože jsou trochu... Harry Potter: ...jiní. Proč je ostatní nevidí? Lenka Láskorádová: Vidí je jenom ten, kdo byl svědkem něčí smrti.
  • (V Hagridově srubu.) Hagrid: Je to přísně tajný, jasný? Brumbál mě poslal vyjednávat s vobrama. Hermiona Grangerová: S obry? Hagrid: Pššš! Hermiona Grangerová: A našel jsi je? Hagrid: Vono zase neni tak těžký je najít, jsou totiž dost velký.