Miluj mě, prosím

69%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Překvapivý a zajímavý romantický film, který klame tělem a nakonec mu to opravdu vyjde. Velkou výhodou je solidní herecké obsazení s Rose Byrne, která dokzuje, že umí hodně dobře hrát.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Soudržně a efektně natočený retrospektivní příběh, který v první polovině namlsá návalem umně nakousnutých dějových informací na několika časových frontách, zatímco v závěru svede dohromady svou čtveřici protagonistů v emocionálně vyhroceném a filmařsky důmyslném vztahovém leporelu. Opravdu málokdy se vidí film s podobným romantickým nábojem, který by nepřestával překvapovat a bavit a do obvyklé závěrečné scény by dofinišoval v takovém stylu, že ji už jen s ohledem na předchozí strhující dění pasoval na pozici nejkrásnějšího žánrového zakončení široko daleko. Některé neoriginální filmové perličky, kdy se počet náhodných setkání postav přeci jen kupí dost nepřiměřeně, potažmo se hrdinové vzájemně přehlédnou, přestože jsou vzdáleni jen několik metrů od sebe, mi sice brání udělit nejvyšší hodnocení, jakkoli se ho moje nekonečné sympatie k pocitům a jednání zamilovaného Joshe Hartnetta opakovaně dovolávaly...
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Romantika pro náročnějšího diváka, který už má v podobném soudku už všechno nakoukáno, anebo nikdy třeba nepřišel podobně laděným kouskům na chuť.. Miluj mě prosím rozplétává a zamotává jeden vztahový čtyřúhelník, v němž je zcela jasná, která dvojice je ta osudová, jenž má spolu skončit.. Už asi byla nuda napsat další normální film, a tak se tvůrci rozhodli, že tradičně zamotané vztahy, kde jeden chce toho a druhý zase toho, když jsou všichni s tím a tím, osvěží netradičním způsobem vyprávění. Příběh tady totiž neplyne jen lineárně, ale jeho jednotlivé střípky slepuje více nahodileji. Ovšem pokud se v tom nezamotáte výsledný obraz se Vám stejně povede složit.. Působivý mix napětí s romantikou, kde se zamilovaní navzájem sledují, ale vy do toho nemáte šanci proniknout, protože netušíte, zda náhodou scéna nepředcházela jiné, kde se už znají, a tudíž by šlo jen o cizince.. Je snad špatně zahodit celý svůj život, aby dostala šanci ta kterou nosíte v srdci? Obecně ne, ale může to někomu vyznít sobecky, ovšem Miluj mě, prosím právě díky své kompozici divákovi časové prodlevy limituje, a proto to působí, že spolu postavy vlastně jsou od začátku do konce.. Herecky velmi solidní a duo "trójanek" moc bavilo, leč nebyly jejich úmysly pokaždé ctnostné.. Ach to finále ale nemělo chybu! P.S. Ano, i já se v tom zamotal, a mám pocit, že standardně plynoucí příběh by mu přidal na vypointovanosti. 70%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Trošku jiná romantika, to je fakt, ale furt to není žádnej šlágr, na slzu to určitě není. 54%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
6
Vztahově nekorektní plácaná v účelově komplikované scenáristické kostře. Bohužel to není uvěřitelné, ale jenom zajímavé. Nicméně poslední dvě minuty pod taktovkou Coldplay jsou naprosto explozivní.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Čekal jsem od toho filmu nudnou romantiku jedoucí po tisíckrát vyjetých kolejích žánru, ale už po pár metrech jízdy jsem nevěděl kudy a kam jedu. Najednou se z mlhy vynořila zastávka, která vypadala jako Mulholland Drive s výhybkou směr mysteriózno. K tomu se ale přidalo šmírování hraničící s posedlostí a bylo tu drama. Škoda, že místy až neúnosně natahované, škoda i civilního herectví Diane Kruger (zamilovanost její postavy do Matthewa jsem prostě nemohl uvěřit, přišlo mi hrané na efekt). Jinak po všech stránkách opravdu fajn film na jedno shlédnutí.
jokohana
jokohana
1 388 bodů
4
Remake, nebo spíš trapná vykrádačka --- http://www.csfd.cz/film/32305-byt-appartement-l --- Navíc nám režisér jako bonus nadělí happy end, který se v původní verzi nekoná... Herci sou jenom studeně pěkný a moc jim ty obsese nevěřim.