Panu učiteli s láskou

76%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Parádní příběh černého učitele, který v šedesátých letech začíná učit třídu bílých dětí s hodně pochroumanou morálkou. Příběh je to velmi lidský i když trošku naivní. Je skvělé pozorovat Sidneyho Poitiera v roli učitele, kterého by měla mít každá škola, zahrál to perfektně. Moc pěkný odpočinkový film.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Dávno před mariňáckou Michelle Pfeiffer v Nebezpečných myšlenkách nebo Coachem Carterem Samuelem L. Jacksonem žil Sidney Poitier, který v tomto sympatickém dramatu hraje učitele, který se nemíní vzdát navzdory bandě nevychovaných cápků. Dobrý film, jenž jsem viděl ve Dvoraně filmové slávy před mnoha lety a pořád si ho pamatuju.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Klasika, kterou jsem poprvé viděla jako malá holka a utkvěla mi v paměti až do dnešních dnů. Pravda, je tady to ohrané klišé učitele, který si získá nezvedené studentsvo tím, že se k nim začne chovat jako k dospělým - tedy jinak, než všichni ostatní - a nad některými výjevy (povzdech nad zrušením tělesných trestů, scéna s tou "odpornou" věcí v kamnech:-)) člověk z dnešního pohledu docela valí bulvy, leč málokterý film si pamatuji tak dlouhou dobu. Sidney Poitier tady opět předvádí své nepopiratelné charisma.