Peter & the Wolf

73%
Peter & the Wolf
Peter & the Wolf

Podaří se malému Péťovi a jeho zvířecím kamarádům přelstít krvelačného vlka?
Moderní adaptace klasické ruské pohádky s originální hudbou Sergeje Prokofjeva. Oscar za nejlepší krátký animovaný film.
První záběry realisticky animovaného filmu Petr a vlk nás zavedou do rozpadajícího se ruského městečka kdesi na svazích Uralu. Britská režisérka Suzie Templetonová ale nemusela hledat podklady pro scénografii tak daleko, velmi podobně vypadá i rozkopaná ulice a zchátralý dům na okraji Lodže, kde sídlí studio loutkového a experimentálního filmu Se-ma-for, kde film vznikal.
Osmadvacetiminutový Petr a vlk je filmovým zážitkem-potěší kritiky i normálního přemýšlivého diváka. Film popisuje proměnu chlapce Petra, který je zpočátku dítětem uzavřeným do sebe. Po zápasu s vlkem se ale mění, a začíná odhalovat divokost světa i cenu svobody.
Petr a vlk je film složitý významově i technicky. Vznikal na sedmi hlavních scénách současně. Režisérka použila klasickou metodu snímání loutek po okénku. Další efekty a úpravy provedli počítačoví odborníci.
Práce od projektu přes scénář až po výrobu trvaly čtyři roky. Na výrobě se podíleli i animátoři z Anglie, Německa a Maďarska, jen v Polsku na filmu pracovalo 150 lidí. Nejtěžší byla preciznost práce, kterou vyžadovala režisérka Templetonová. Dekorace musely sedět na milimetr. Bylo to umělecké dílo. Film Petr a vlk vznikl na základě hudby a libreta ruského skladatele Sergeje Prokofjeva.
Premiéra filmu se konala v londýnské Albert Royal Hall za účasti velkého symfonického orchestru, který hudební stopu zahrál živě. Studio Se-ma-for po oscarovém úspěchu filmu Petr a vlk konečně získalo důstojné prostory a přestěhovalo se.(Česká televize)



Dodatečné informace

Původní název:
Sergei Prokofiev's Peter & the Wolf (více)
  • Mexiko Peter & the Wolf
  • Mexiko Sergei Prokofiev's Peter & the Wolf
  • Mexiko Pedro y el lobo
  • Mexiko Petr a vlk
  • Mexiko Piotrus i wilk
Země původu:
Mexiko, Norsko, Polsko, Velká Británie
Rozpočet:
2,3 mil. USD

Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch