Hrabě Monte Cristo s ruským pasem! Začne pít Depardieu vodku?

Hrabě Monte Cristo s ruským pasem! Začne pít Depardieu vodku?
Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva ještě využíval herců z masa a kostí.
Slavného herce vyprovokoval záměr nového francouzského prezidenta Françoise Hollanda zdanit celoroční příjmy nad 1 milion eur 75 procenty. Holland je socialista, Depardieu aristokrat se slabostí k alkoholu, ženám a neskrývané okázalosti. Což jsou ostatně též libůstky vysoce postavených Rusů. Hercova žádost o ruský pas byla poměrně rychle vyslyšena, od 3. ledna letošního roku je Depardieu občanem Ruské federace. Což nenechalo chladným ani prezidenta Vladimira Putina. Rusové nejen že odolali dobyvačnému Napoleonovi, v současnosti se k nim Francouzi dokonce dobrovolně uchylují.
Gérard Depardieu
Stěhuje se Depardieu do Ruska? | Artcam Films
Paříž a vlastně celá Francie roku 1968 žila na barikádách, opěvovala se komunistická revoluce a Mao Ce-tung. Dnes jsou ve zdejší demokratické zemi bohatí zdaňováni podle vzoru komunistické ideologie a naopak v o poznání méně demokratickém Rusku se ocitají v daňovém "ráji".
Christian Clavier, Gérard Depardieu
Gérard Depardieu poprvé jako filmový Obelix. Na snímku s kolegou Christianem Clavierem.
Má to jeden háček. Depardieu se do Ruska vůbec stěhovat nemusí, stačí, když do země bude odvádět své příjmy a danit je menší procentuelní sazbou. Ostatně, podobně to dělá celá řada nadnárodních korporací, což má pro rozpočty jednotlivých států mnohem větší dopad než "milionářská" daň od jednoho slavného herce. Tomu by se měla média věnovat přednostněji.