Dokument Ivanny Benešové o oběti zneužívání šokuje brutalitou a explicitností

Dokument Ivanny Benešové o oběti zneužívání šokuje brutalitou a explicitností
Zneužívaný sleduje jeden rok života Filipa Zahradila těsně poté, co opustí brány vězení, kde si odpykával desetiletý trest za vraždu matky, která ho jako dítě sexuálně zneužívala a týrala. Strašné dětství poznamenalo jeho psychiku a silně narušilo schopnost navázat vztah se ženami. Po neúspěšných partnerských vztazích si uvědomí, že na vině je jeho vlastní matka, a v opilecké zuřivosti ji zastřelí.
dokument-ivanny-benesove-o-obeti-zneuzivani-sokuje-brutalitou-a-explicitnosti-1
Režisérka zachycuje snahu člověka poznamenaného děsivým osudem a izolovaného desetiletím ve vězení o znovuzařazení do společnosti a zkoumá, jestli je lidská psychika vůbec kdy schopná zahojit rány způsobené otřesným dětstvím. Vzpomínky na dětství (jak také zněl pracovní název filmu) jsou zprostředkovávány hranými pasážemi, které bez přikrášlení přibližují děsivé období Filipova života. Právě tyto pasáže jsou natolik brutální, že prý by je slabší povahy nemusely unést. Sama režisérka Ivanna Benešová tvrdí, že podle ní film vydrží do konce jen otrlejší diváci.   

Kdo přijal toto tvrzení jako výzvu, může dokument shlédnout v kině - premiéra  je naplánovaná na 29. září tohoto roku v pražské Lucerně.
P.S. Aktualizace: Celý dokument se bohužel ukázal jako podvod na diváka a smyšlenka, ještě před premiérou