US tržby: Když táhnou ženy za jeden provaz, musí ustoupit i Captain America

US tržby: Když táhnou ženy za jeden provaz, musí ustoupit i Captain America
Jedna za všechny
Komedie Jedna za všechny má poměrně originální zápletku - tři ženy (Cameron Diaz, Kate Upton a Leslie Mann) zjistí, že mají vážný vztah se stejným chlápkem a místo hašteření se začnou kamarádit a mstít tomu, kdo je celou dobu vodil za nos. Snímek si sice odnesl poměrně zoufalé recenze, ale sexy obsazení a téma "žen nad věcí" stačily zájem diváků. Díky tomu komedie obsadila první příčku s 24 miliony (stála 40, takže se rozhodně zaplatí) a s přehledem sestřelila i samotného Kapitána Ameriku.
Captain America: Návrat prvního Avengera
Captain America: Návrat prvního Avengera | Marvel Studios
Pravda, hrdý komiksový nositel hvězd a pruhů je v žebříčku již čtvrtý týden. Ale i tak se zkrátka počítá, že ho baby dokázaly sesadit z trůnu. Ne že by to muselo hrdinu trápit - celosvětově má již nastřádáno 645 milionů dolarů.
Paul Walker
Paul Walker v Doupěti. Zrovna velký zájem hercův poslední film nevyvolal.
Druhou nejsilnější novinkou je poslední film, který stihl Paul Walker dokončit před svou smrtí a to Doupě. Snímek též v recenzích nijak nezáří, ale to je u akčních rychlokvašek z produkční stáje Luca Bessona poměrně pravidlem. Hlavní jsou tržby. A ty navzdory "té nejlepší možné reklamě" (je smutný fakt, že smrt hlavní hvězdy často zvedá zisky) nejsou nijak velké. Doupě odstartovalo až na pětce s necelými 10 miliony. Na druhou stranu pořídili tvůrci film poměrně levně (28 mega), takže návratnost je takřka jistá.
Olivia Cooke, Jared Harris
The Quiet Ones
Posledním nováčkem v žebříčku je na sedmém místě The Quiet Ones, v němž se profesor s týmem studentů pokouší vyvolat poltergeista. Přestože se "bubu" žánru v poslední době ve Státech daří, tentokrát se diváci do kin zlákat nenechali. Necelé 4 miliony dělají ze snímku jeden z nejméně úspěšných hororů, jaké byly letos v Americe nasazeny do široké distribuce.
Bears
Bears
Dále si zaslouží zmínit nečekaný úspěch disneyovského dokumenty o aljašských medvědech Bears, jenž se dokázal protlačit na osmé místo a potvrzení statusu propadáku pro sci-fi Transcendence, která si po dvou týdnech promítání odnesla z amerických kin směšných 18 milionů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.