Je Deadpool 3 v ohrožení? Ryan Reynolds má kvůli stávce zakázáno improvizovat

Je Deadpool 3 v ohrožení? Ryan Reynolds má kvůli stávce zakázáno improvizovat
Deadpool | Twentieth Century Fox
Pokud jde o momentálně probíhající stávku, věc se má tak, že již hotové projekty mohou nadále pokračovat, zatímco ty připravované (respektive nedopsané) mají smůlu. Dokud se situace nevyřeší, nikdo nesmí napsat ani čárku. Mohlo by se zdát, že Deadpool 3 je tím pádem v suchu, neboť jeho scénář je hotový a točí se. Situace je nicméně kvůli hlavní hvězdě složitější.
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
AI
78%
Ryan Reynolds se u diváků a divaček zapsal svým smyslem pro humor. Prakticky každá jeho výraznější postava z posledních let byla hláškař. To je dáno tím, že Reynolds rád na place improvizuje a během natáčení zkouší před kamerou různé fórky. To není problém a současná napjatá situace nemění nic na tom, že herci si mohou před kamerou říkat, co chtějí, nezávisle na tom, co mají napsané na papíře. V čem je tedy problém? Inu, Reynolds je pod Deadpoolem 3 podepsaný i jako scenárista. A v tu chvíli nikoho nezajímá, že je herec. Pokud před kamerou pronese něco jinak, než jak si to napsal, poruší tím nařízení, což by mohlo studiu přinést obrovské problémy.
Ryan Reynolds
X-Men Origins: Wolverine | Twentieth Century Fox
Něco takového pak přirozeně vede k obavám, jak třetí Deadpool dopadne. Kdo viděl nepoužité záběry z předchozích dílů, ví, že Reynolds mění dialogy záběr od záběru a pak se využije to, co nejlépe zafungovalo na štáb. A tenhle „luxus“ nyní k dispozici nemá. Ironií osudu je, že když probíhala poslední stávka v roce 2007, točila se komiksovka X-Men Origins: Wolverine, v níž hrál Reynolds Deadpoola poprvé. A tehdy musel naopak divoce improvizoval, protože se začalo natáčet s nehotovým scénářem a poté už do něj tvůrci nemohli zasahovat. Veškerá práce tak byla na hercích.
Jak moc se stávka podepíše na Deadpoolovi 3? To se můžeme v tuhle chvíli jen dohadovat. Faktem každopádně zůstává, že se snímek točí. Režíruje ho Shawn Levy (Noc v muzeu, Free Guy) a největším lákadlem je vyjma Reynoldse Hugh Jackman, který si ve filmu zopakuje kultovní roli Wolverina.
Snímek uvede do českých kin společnost Falcon 7. listopadu 2024.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného