Trailer: V unikátním projektu pátrá James McAvoy po stopách ztraceného syna, aniž by četl jedinou stránku filmového scénáře

Trailer: V unikátním projektu pátrá James McAvoy po stopách ztraceného syna, aniž by četl jedinou stránku filmového scénáře
My Son | STX films
James McAvoy se v thrilleru My Son ujal role zoufalého muže, který se vydává po stopě syna, jenž se ztratil kdesi v horách. Pro McAvoye jde o pravděpodobně největší výzvu jeho kariéry, protože jako jediný z herců neměl k ruce ani řádku dialogu. Podle producentů bylo jeho pátrání a stejně tak i objevování stop podřízeno improvizaci a reálným reakcím. Jak se něco takového povedlo realizovat, to si nyní můžeme „načuchnout“ z traileru.
Je to sakra zajímavý koncept, není ale úplně nový. Snímek je totiž remakem stejnojmenného francouzského filmu z roku 2017, kde na tom byl hlavní herec Guillaume Canet podobně (a podle reakcí to tehdy extra zajímavý výsledek nevytvořilo). McAvoy je nicméně dostatečně schopný herec, aby stál v podobném experimentu za pozornost. Snímek natočil tvůrce originálu Christian Carion, bývalou manželku hlavního hrdiny hraje Claire Foy. V Americe bude mít snímek premiéru 15. září na streamovací službě Peacock.
Popis původního filmu, který byl do české distribuce uveden jako Můj syn, je následující: Julien je zcela pohlcený svou prací, která ho nutí často cestovat. Neustálé odjezdy vedly před několika lety k rozpadu jeho manželství. Jednou, když je znovu na chvíli doma, najde na záznamníku vzkaz od své bývalé ženy: s pláčem mu oznamuje, že se během školního výletu v horách ztratil jejich sedmiletý syn. Julien se ho vydává hledat. Nic ho nemůže zastavit.
Můj syn
Můj syn (2017) | Film Europe