Nová poetická česká komedie odpoví na otázku "proč jsem se, proboha narodil zrovna do téhle rodiny?"

Nová poetická česká komedie odpoví na otázku "proč jsem se, proboha narodil zrovna do téhle rodiny?"
Sněží! | BontonFilm
Sněží! je film pro všechny, kteří se někdy zamysleli nad otázkou - proč jsem se, proboha narodil zrovna do téhle rodiny?! Já sama jsem nad tím dumala poměrně dlouho, než mě to jednoduše přestalo zajímat a začala žít svůj život. Kolem mne prožívali kamarádi hodně podobné situace a rodina se stala naším denodenním tématem. Rozhodla jsem se po delším zkoumání natočit film, který by toto naše důležité téma zachytil.
Hlavní postava Tereza není zrovna statečná, je spíše obrněná, aby přežila další den, kdy nebude dávat najevo svoje city a tím pádem přežije… jako hodně z nás. Ale i jí její jednání nakonec postaví do situace, kdy si uvědomí, že všechny ostré zbraně na sebe míří jen ona sama. Moc ráda by netrápila sebe ani ostatní, ale neví jak na to.
Sněží!
Sněží! | BontonFilm
Osobně mě nemohoucnost rodin mezi sebou komunikovat zcela fascinuje, a proto ctím všechny rodiče a děti, kteří se postavili starým vzorcům a bojují za lepší život. Pro někoho je uvědomění si, že je čas nechat věci za sebou jasné a jednoduché, pro jiného je to cesta na celý život, kterou možná ani nenaplní. Je to prastarý boj, naše lidské téma od počátku časů. Ve Sněží! neprobíhají velká emoční gesta, ani dramata. Vše se děje jakoby v tichosti lidí, kteří kolem sebe krouží, mají se rádi ale neví, jak si navzájem pomoct.

Nakonec však dojde k vytouženému uvolnění, k jakémusi souznění všech průsečíků a odlišností, i snů. Věřím, že v křehkosti je ukrytá velká krása a tu jsem chtěla přenést i do Sněží!, nevím, zda je to ženský film o ženských tématech, ale vím, že je to film o rodině a o tom, jak moc bychom si přáli být v jejím kruhu šťastní a svobodní.
nova-poeticka-ceska-komedie-odpovi-na-otazku-proc-jsem-se-proboha-narodil-zrovna-do-tehle-rodiny
Sněží! | BontonFilm