Zapomeňte na #MeToo. Novým trendem je, že zlí lidé ve filmech nebudou mít jizvy

Zapomeňte na #MeToo. Novým trendem je, že zlí lidé ve filmech nebudou mít jizvy
Takže o co se jedná. Začneme tím, že si vysvětlíme, co je to Britský filmový institut (aka BFI). Jde o veřejnoprávní neziskovou instituci Spojeného království, která byla založena v roce 1933 a od té doby spravuje národní filmový archiv, finančně podporuje vznik nových filmů, přirozeně pořádá i nějaké ty festivaly a zkrátka se všeobecně angažuje v britské kinematografii.
Nově v BFI přišli s tím, že záporné postavy s jizvami nejsou ok, protože negativně reprezentují lidi s jizvami nebo jinými deformacemi na obličeji. V BFI se tak připojili ke kampani #IAmNotYourVillain, jež byla odstartovaná charitativní organizací Changing Faces, a žádný zjizvený záporák už si v britských filmech (pokud do toho budou moci v BFI mluvit) neškrtne.
Ne že bych nechápal tu myšlenku, ale přijde mi minimálně zábavné, že s tím přišla země, která svou nejslavnější filmovou sérii (James Bond) postavila právě na zjizvených záporácích. Ale budiž, jejich boj. Ostatně, Brexit už je skoro za námi, tak je čas čeřit vody nějakým novým špatným rozhodnutím.
Obrázek článku