Internetový obchod Amazon bude vedle seriálů vyrábět i filmy

Internetový obchod Amazon bude vedle seriálů vyrábět i filmy
Producent Ted Hope bude mít v Amazonu na starosti rozvoj filmové sekce.
Nejenže si na nedávném galavečeru odnesl dva Zlaté glóby za seriál Transparent (2014), nově buduje též filmovou divizi. Snímky se budou promítat v klasických kinech, později půjdou na internet (služba Prime Instant Video). Včera o tom informovali představitelé Amazonu.
Filmovou divizi bude mít na starosti producent Ted Hope, který se kinoprůmyslu věnuje přes 20 let. Uvidíme, jak se popere s ambicemi šéfa Amazonu Roye Price, který CNN řekl, že by rád produkoval až 12 filmů ročně. Společnost bude dle vyjádření Variety připravovat spíše nízkorozpočtové snímky (od 5 million do 25 millionů dolarů), takže by měl být Hope ve svém živlu. Za svou kariéru získal právě s tvorbou podobných filmů značné zkušenosti.
Hollywood se tedy bát nemusí. Konkurenta nicméně nová divize Amazonu má. Je jím služba Netflix, která vyrábí a zpřístupňuje videopořady (nejen filmy) online. V USA je běžné, že snímek míří na internet až 52 týdnů (což je celý rok) po kinopremiéře. Amazon, který disponuje vlastní službou na přehrávání, by tuto dobu rád zkrátil na 4-8 týdnů od nasazení v kině. Což je na celé informaci nejpozoruhodnější. Snad v produkci mamutí společnosti vzniknou i pozoruhodné snímky.
Víte, že...
Amazon.com patří mezi jeden z nejstarších a největších internetových obchodů na světě? Počátky se datují k roku 1994, původně šlo o propagaci knihkupectví. V roce 1998 se Amazon přiblížil filmovému světu, odkoupil Internet Movie Database. Firma vyrábí také populární čtečky knih. A od nynějška se o ní bude mluvit také jako o novém filmovém producentovi...