Filmová adaptace herní pecky The Last of Us zase o kousek blíže realitě

Filmová adaptace herní pecky The Last of Us zase o kousek blíže realitě
The Last of Us
Exkluzivní hra pro Playstation 3 má poměrně jednoduchou zápletku – vypukla nákaza, svět se rozpadl a ti, kdo přežili, bojují v ruinách měst o zbytky zásob nejrůznějšími prostředky. A většinou krvavě. Nejenže jsou smrtelně nebezpeční nakažení, ale i „obyčejní lidé“ umí člověku pěkně zavařit. Z poměrně tradiční sci-fi zápletky vydolovalo studio Naughty Dog neuvěřitelně intenzivní a propracovaný herní zážitek, který se atmosférou, hloubkou charakterů a celkovým pojetím blíží velkolepým hollywoodským flákům.
Není se proto čemu divit, že se od uvedení hry mluví o filmové adaptaci.
A i když stále nic není jisté, rozhodně se jednotlivé strany snaží. Společnost Sony si před pár měsíci nechala zaregistrovat internetové domény s všeříkajícími názvy - TheLastOfUsMovie.com a TheLastOfUsMovie.net. Nyní bylo oznámeno, že The Last of Us přinese na plátna kin filmová společnost Screen Gems, která je dceřinou společností Sony Pictures Entertainment. O scénář se postará sám Neil Druckmann ze studia Naughty Dog, s nímž bude spolupracovat studio Sama Raimiho Ghost House Pictures. Na film budou dále dohlížet i další vývojáři z Naughty Dogu - Evan Wells, Christophe Balestra a Bruce Straley - kteří se pod film podepíší též jako producenti.
Vzhledem k enormnímu úspěchu hry by bylo s podivem, kdyby se nakonec nedostala na velké plátno. Však sami posuďte z videa výše, zda si něco takového zalouží filmovou adaptaci. Za sebe dávám jasné ano!
Obrázek článku