Probrečené Vánoce přeje BBC, jedenáctý Doctor odchází.

Probrečené Vánoce přeje BBC, jedenáctý Doctor odchází.
Víceméně jde jen o to, že hlavní hrdina seriálu při své smrti neumírá, ale regeneruje se a dostává nové tělo i novou tvář. Díky tomu je show schopna pokračovat dál i s novým hlavním hercem, přičemž před měsícem Doctor Who oslavil 50té (!!!) výročí svého vzniku. Od té doby se na obrazovkách objevilo 11 tváří (nově přidané nepočítám, s nimi je to 13) a poslední patří Mattu Smithovi, který se ve Vánočním speciálu vysílaném 25.12. večer naposledy uklonil a přenechal žezlo Peteru Capaldimu. Dostál ale odchod jednoho z nejvýraznějších představitelů Doktora očekávání fanoušků?
Pán času
Další část článku může obsahovat pro seriál zásadní spoilery a bude srozumitelná asi jen divákům onoho seriálu, takže se předem omlouvám. 
David Tennant
Pán času
Šéfscénarista Steven Moffat své sliby splnil a zodpověděl otázky. Zjistili jsme, co bylo účelem "škvíry ve zdi", víme, co viděl Doktor v pokoji v díle The God Complex a je nám jasné, že lze obelstít i 12-ti regenerační cyklus.
Pán času
Finále odstartuje rychle, zábavně a humorně, vtáhne do příběhu a nahodí tempo, jehož se drží celý díl. Není nouze o naprosto epické momenty, ale ani o ty dramatičtější, po kterých vás zamrazí. A podle mého jde o tu naprosto nejemotivnější regeneraci ze všech. Moffat podlehl naléhání fanoušků a přivedl zpět Ameliu Pond, díky čemuž stoprocentně všichni Whoviani vytahovali další kapesník. Matt se s námi (a seriálem) nemohl rozloučit lépe.
Jak se líbila epizoda Vám? Máte rádi Moffatův agresivnější styl, nebo byste znovu přivedli ke kormidlu Rusella T. Daviese