První plakát k novému filmu Sama Raimiho Mocný vládce Oz

První plakát k novému filmu Sama Raimiho Mocný vládce Oz
Jedná se o velmi zajímavý projekt s názvem Mocný vládce Oz (2013), který by měl být částečným prequelem ke klasice Čaroděj ze země Oz (1939).
prvni-plakat-k-novemu-projektu-sama-raimiho
Sam Raimi při natáčení původního Spider-Mana (2002)
Příběh pojednává o Oscaru Diggsovi (poslední dobou stoupající hvězda James Franco), druhořadém cirkusovém kouzelníkovi. Ten se (i přes svou neúctu k autoritám) dostane ze zaprášeného Kansasu do kouzelné země Oz. Na začátku mu vše vychází. Je slavný, bohatý a nic mu nechybí ke štěstí. Poté ale potká tři čarodějnice, Theodoru (překrásná Mila Kunis), Evanoru (oscarová Rachel Weisz) a Glindu (Michelle "Marilyn" Williams), které nevěří tomu, že zrovna Oscar by měl být tím očekávaným čarodějem. Diggs se dostává do problémů a nakonec se dozví i o zkáze, která čeká obyvatelstvo a celou zemi Oz. Musí proto rozlišit, kdo patří na stranu dobra a změnit se nejen ve věhlasného Čaroděje ze země Oz, ale i v lepšího člověka.
Jde o pozoruhodný námět, jenž společně s Raimim a setsakra dobrou hereckou sestavou (ve vedlejší roli Zach Braff a cameo by si měl střihnout i Bruce Campbell) vzbuzuje velké naděje. Plakát níže taky vypadá dobře a je vidět, že nepůjde jen čistě o pohádkovou výpravu. Film by měl do kin dorazit až v březnu příštího roku, takže Vás o něm ještě určitě budeme informovat.
Mocný vládce Oz
Víte že?...
... Hilary Swank a Michelle Williams byly hlavní Raimiho kandidátky pro roli Evanory? U Disneyho však trvali na Rachel Weisz. Swank tím z projektu nadobro vypadla, Williams byla nakonec obsazena jako Glinda.